Otomotiv

Otomotiv Haberleri

‘Özel oto servisleri normale dönmeye başladı’

15.06.2020 10:48
‘Özel oto servisleri normale dönmeye başladı’

TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, 30 bin ailenin ekmek yediği özel oto servislerinde pandeminin etkilerinin azalarak devam ettiğini söyledi.


Mehmet Utku BAYRAK

Tüm Oto Servisleri Federasyonu TOSEF, salgın döneminde üyesi olan 680 servisin yanında oldu. Sektörün krizi atlatması için tüm gücüyle çalışan TOSEF, pandeminin etkilerinin yoğun görüldüğü dönemde, servis girişlerinde yüzde 70'e varan düşüşler yaşandığını belirtiyor.

TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, Mayıs ayında resmi tatillerin, şehirler arası seyahat kısıtlamalarının ve sokağa çıkma yasaklarının etkisiyle servis girişlerinde azalmanın devam ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Salgın döneminde üyemiz olan özel servislere, sigorta şirketlerine yaptığımız çağrılar sayesinde özel anlaşmalı servis indirimi uygulanmadığı için ortalama 5 milyon TL tasarruf sağlamış olduk. TOSEF olarak maliyetleri düşürmek ve yeni normalleşme sürecine uyum sağlamak adına yeni dijital dönüşüm çözümleri üzerinde çalışıyoruz. Haziran'ın ilk haftasında da salgının etkilerinin sektörde azalarak devam ettiğini gözlemledik, henüz istediğimiz ivme yakalanmış değil."

 

‘Maliyetler düşürülecek, dijital dönüşüm sağlanacak’

Özel oto servisleri pazarının önemine de dikkat çeken Turan, "Oto servisleri otomotiv sektöründe geri planda kalsa da yaklaşık 10 milyar TL değeri olan ve 30 bin ailenin ekmeğini kazandığı bir sektör. 2018’de kurulan TOSEF, birlik ve mutabakat için hayatımıza girdi. Özel oto servislerinin birlik halinde hareket etmesinin ve dijital çağa ayak uydurmasının gerekliliğini tekrar bu salgın döneminde de görmüş olduk.Bu amaçla TOSEF üyeleri ile kurulan TOSAŞ ile birlikte, ortak bir satın alma platformu oluşturarak, yedek parça giderlerinde tasarruf sağlamayı hedefliyoruz " yorumunda bulundu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor