Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Otostat 2'nci el piyasasına yeni bir soluk getirdi

02.12.2019 12:12
Otostat 2'nci el piyasasına yeni bir soluk getirdi

Otostat Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, Türkiye'de her bir sıfır otomobile karşılık 15 adet 2'nci el otomobil satıldığını belirterek, "Otostat ile, otomobil piyasasına 'her şey dahil' konsepti' ile yeni bir soluk getirdiklerini söyledi.

 

Yavuz ERTÜRK

Türkiye sıfır otomobil pazarı 2019'un ilk 10 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 29 daralırken, 2'nci el otomobil piyasası cazibesini korumaya devam ediyor. Getirdiği vizyonla bu piyasaya katma değer sağlamayı amaçlayan Otostat, dağınık ve elverişsiz koşullarda yürütülen 2'nci el otomobil ticaretini organize bir proje çatısı altında topluyor. Otostat yatırımcıları, yasa gereği Aralık ayından itibaren noter satışlarında galerici esnafına şart koşulacak iş yeri açma ruhsatına sahip oluyor. İstanbul Sancaktepe'de TEM Otoyolu'nun hemen yanında bulunan kompleksteki 350 dükkanın 190'i hazır duruma geldi.

Herkesin kazandığı bir ekosistem

Avrupa Yakası'nda benzer konseptlerin faaliyete geçmesinin ardından, Anadolu Yakası'ndaki oluşan ihtiyaca Otostat ile cevap verdiklerini söyleyen Alp Gülan, "Kompleksin içerisinde sıfır araç bayisi de bulunuyor. İstatistiklere göre sıfır araç satışı yapan bir otomobil bayisine ayda ortalama 1000 ziyaretçi geliyor. Bu trafiğin yüzde 50'sinin 2'nci el otomobile yöneldiğini düşünürsek, burada galericilere ekstra bir ticaret hacmi sağladığımızı söylemek mümkün" ifadelerini kullandı.

 

Sıfır ve 2'nci el otomobil satın almayı ailece yapılan zevkli, keyifli ve güvenli bir sosyal aktivite haline getiren Otostat, sosyal imkanları, ticareti kolaylaştıran güvenilir altyapısı ve model çeşitliliğiyle aralıksız devam eden bir otomobil festivali ortamı sunuyor.

 

İkinci ihale 5 Aralık’ta

Otostat, global markalar tarafından kompleks içerisinde düzenlenecek araç müzayedelerine de öncelikli katılım fırsatı da sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde Borusan İhale tarafından düzenlenen 50 araçlık 2'nci el ihalesi, Otostat'ta gerçekleştirdi. Araçların 50 adeti esnaflar tarafından satın alındı. Otostat'taki bir sonraki araç ihalesi 5 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa