Hazırlayan: Emre ERTÜRK

LEXUS, başarısını global alanda sürdürerek yeni bir rekor satış adedi elde etti. Önceki yıla göre yüzde 10 artışla 2019'da 765 bin 330 adetlik satış gerçekleştiren Lexus, yeni modelleri ve gelecek stratejisiyle bu başarıyı daha da ileriye taşımaya hazırlanıyor. Yenilenen RX, yeni nesil ES ve LS modelinin başarısına UX'in de beğeniyle karşılanması Lexus satışlarını olumlu etkileyerek tüm bölgelerde yeni bir satış rekoru sağladı. En büyük artış yüzde 25 oranla Çin pazarında gerçekleşirken, bu artış oranı Avrupa'da yüzde 14, Japonya'da yüzde 13 oldu. Premium segment hibrit araçlarda lider olan Lexus, 2019'da 250 bin civarında hibrit araç satışı gerçekleştirdi. 2005'te ilkhibrit modelini sunan Lexus, bugüne kadar toplam 1.7 milyon hibriti kullanıcılara teslim etti. Lexus Türkiye pazarında ise, 2019'da yüzde 22 daralan premium segmentte 85 adetlik satışla yüzde 50'den fazla büyüyerek önemli bir satış başarısı gösterdi. Lexus'un Türkiye'deki hibrit satış oranı ise yüzde 70.

NISSAN Türkiye'nin Kurumsal İletişim departmanının başına geçen Saadet Alpago şubat ayı itibarıyla görevine başladı. 1996'dan bu yana çeşitli firmaların farklı pozisyonlarında başarıyla görev yapan Alpago, Nissan Türkiye ve Nissan Türkiye'nin yönetim merkezi olduğu Kuzey Afrika (NAF) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ülkelerinin kurumsal iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak. 1995 İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu olan Saadet Alpago, en son Bor Holding'de Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı.

DS Automobiles, premium SUV segmentinde 2020 model yılı DS 7 Crossback için şubat ayına özel takas desteği ve 150 bin TL tutarında kredi için 12 ay sıfır faiz uyguluyor. DS markasının ikinci nesil modellerinin ilki olan ve Paris'in 'yenilikçiliğini ve mükemmeliyetçiliğini' yansıtan DS 7 Crossback, BlueHDi 130 bg otomatik dizel ve PureTech 225 bg otomatik benzinli versiyonlarıyla 'güçlü' ve verimli motorlar sunuyor. DS 7 Crossback'in kilitleri açıldığında aydınlatma ünitesi canlanıyor ve kişiyi selamlıyor. DS 7 Crossback, istenilen şekilde kişiselleştirilebilen zarif grafikli 12 inçlik dijital ekranı ile sürücülere, açılır menü aracılığıyla direksiyondan kontrol ve tüm sürüş bilgilerini görüntüleme olanağı sunuyor.

RENAULT, Şubat ayında müşterilerine sıfır faiz ve cazip fiyatlar ile sınırlı sayıdaki 2020 model Clio HB ve Megane Sedan sahibi olma fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında 2020 model Clio HB ve Megane Sedan modellerinde 24 bin TL kredi için 12 ay vadeli sıfır faiz fırsatı bulunuyor. Şubatta Clio HB Joy 0.9 TCe 90 bg 95 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, Megane Sedan Joy 1.3 TCe 140 bg ise 131 bin TL'den başlayan fiyatlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor. Kampanyada ayrıca Renault Kasko ve uzatılmış garantide 500 TL indirim sunuluyor.

FIAT, Şubat ayında da avantajlı alım seçenekleri sunarak tüketicinin yanında olmayı sürdürüyor. Ay sonuna dek Egea ailesinin üyeleri ile birlikte Fiat Doblo ve Fiorino Panaroma modelleri; 50 bin TL için 24 ay vadeli yüzde 0.69 faizli kredi imkanıyla tüketicilere sunuluyor. Fiat Egea ailesinin 2020 model yılına ait otomatik şanzımanlı sedan versiyonları ise Şubat ayı süresince manuel vites fiyatıyla satın alınabiliyor.

JEEP, Şubat ayını cazip bir kampanya ile karşılıyor. Ay sonuna dek Compass modellerine özel anahtar tesliminde 20 bin TL'lik takas indirimi sunuluyor. Tercihini en kabiliyetli küçük SUV Renegade'den yana kullanmak isteyenler ise anahtar tesliminde 15 bin TL'lik indirimden yararlanabiliyor. Şubat ayı boyunca Renegade'de fiyatları sabitleyen Jeep, 2020 model yılı bir Renegade sahibi olmak isteyenler için de fırsatlar sunuyor. Kampanya ile 2020 model Renegade'ler Şubat ayına özel, anahtar tesliminde 15 bin TL'lik indirim fırsatıyla 189 in 900 TL'den başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bekliyor.