Otomotiv

Otomotiv Haberleri

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

26.07.2021 12:39
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

 

Hazırlayan: Emre ERTÜRK

BORUSAN Otomotiv’in Türkiye temsilcisi olduğu Land Rover, sürdürülebilirlik ve elektrikli mobiliteyi odak noktası belirlediği “Reimagine” stratejisi kapsamında sıfır karbon ayak izi hedefine doğru hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu strateji doğrultusunda Defender modelinin hidrojen yakıt hücreli versiyonunu geliştiren Land Rover, 2021 yılı sonunda İngiltere’de modelin testlerini gerçekleştirecek. Land Rover’ın tasarımıyla olduğu kadar üstün arazi kabiliyetine de sahip modeli Defender’ın hidrojen yakıt hücreli elektrikli (FCEV) prototipini geliştiren Land Rover, emisyonsuz sürüş keyfinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. “Reimagine” stratejisi çerçevesinde 2036 yılında çevreye zarar vermeyen sıfır emisyon gazı salımlı ürün gamına sahip bir marka haline gelecek Land Rover, 2039 yılına kadar da tedarik zinciri ve diğer birçok operasyonunda net sıfır karbon salınımına ulaşmayı hedefliyor.

CUPRA Leon, markanın karakteristik özelliklerini, performansın yanı sıra güvenlik özellikleriyle de pekiştirdi. Markanın yüksek performanslı kompakt otomobili, Euro NCAP tarafından yapılan güvenlik testlerinde beş yıldız alan en yeni otomobili oldu. CUPRA Leon, gündelik hayatta yaşamayı daha kolay ve güvenli hale getirerek; aynı zamanda Euro NCAP testlerindeki taleplere cevap verecek yeni güvenlik teknolojileri sunuyor. Bu sistemler arasında; Yarı Otonom Seyahat Asistanı, Acil Durum Sürüş Asistanı, Uzun Far Asistanı ve Çarpışma Öncesi (Pre-Crash) Asistanı yer alıyor. Ön Bölge Asistanı (Front Asist), Şerit Takip Asistanı (LKS), Acil Durum Çağrı Sistemi (e-call) ve ön orta bölümde bulunan merkezi hava yastığı da dahil olmak üzere yedi hava yastığının entegrasyonuyla CUPRA Leon, pazarda sunulan en güvenli araçlardan biri konumunda.

BİRMOT, Alfa Romeo ve Jeep marka araçların satışında 2020 yılı Türkiye birincisi oldu. Gösterdiği üstün performans ve güvenilir hizmet kalitesiyle, müşteri memnuniyetine verdiği önemle öne çıkan Birmot, 2020 yılı içerisinde Alfa Romeo ve Jeep marka araç satışlarında yüksek satış grafiği yakalayarak zirvedeki yerini aldı. Aynı zamanda İstanbul’da il birincisi olan Birmot’un İstanbul Avrupa Şube Müdürü Mürsel Yakut’a plaketini, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ile Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü takdim etti. Birmot Perakende Operasyonları Direktörü Mert Atılgan, “Birmot olarak tüm şubelerimizde olduğu gibi İstanbul’da da müşterilerimizle buluşmaktan, tercih edilmekten ve temsil ettiğimiz Alfa Romeo ve Jeep markalarında en çok satışı yapan olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi müşterilerimize hem satış hem de satış sonrası hizmetlerimizde en iyi deneyimi yaşatarak liderliğimizi korumayı hedefliyoruz” dedi.

TÜRKİYE’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk, pandeminin etkisiyle geçen 2020’nin ardından 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. Ocak-Haziran 2021 arasındaki otobüs sektörünü değerlendiren Mercedes-Benz Türk, 2021’in ilk 6 ayında Türkiye iç pazarına 107 adet şehirler arası, 22 adet de şehir içi otobüs olmak üzere toplamda 129 adet otobüs satışı gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk bu süre içerisinde 708 adet şehirler arası otobüs üretirken, 165 adet de şehir içi otobüs üreterek toplamda 873 adetlik üretim hacmine ulaştı. Üretilen otobüslerin yüzde 74’ü ihraç edilirken Ocak-Haziran 2021 arasındaki toplam otobüs ihracatı 645 adede ulaştı. 2021’in ilk 6 ay sonuçlarına göre; kamyon sektörünü değerlendiren Mercedes-Benz Türk, bu süre içerisinde 11.361 adet kamyon ve çekici üretirken, bu araçların yüzde 56’lik oranla 6.399 adedi ihraç edildi. 2021’in ilk 6 ayında Türkiye iç pazarına 5.451 adet Mercedes-Benz markalı kamyon satışı gerçekleştirildi.

TOYOTA “herkes için hareket etme özgürlüğü” düşüncesiyle bir mobilite şirketine evrilme kararı almasından sonra Türkiye’deki tüm plazalarını “engelsiz tesislere” dönüştürdü ve sektöründe bir ilki daha gerçekleştirerek öncü rolünü sürdürdü. Türkiye’de de engelliler için mobilite kavramına paralel olarak 360 derece çalışmalarına ara vermeden devam eden Toyota, daha önce de duyma engelliler için Görüntülü Çağrı Merkezi, görme engelliler için de resmi web-sitesini uygun hale getirmişti. Toyota’nın 60 yetkili satıcı ve servislerinde gerçekleşen “engelsiz tesisler” projesi kapsamında engelli otoparkı, görme engelliler için engelli otopark alanından engelli giriş kapısına kadar "duyumsanabilir" yüzey, kot farkı olan giriş kapılarında rampa ya da düz ayak girişleri ile en az bir müşteri giriş kapısı engelli müşteri girişine uygun hale getirildi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı