Otomotiv

Otomotiv Haberleri

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

19.07.2021 14:04
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

 

Hazırlayan: Emre ERTÜRK

 

TÜRKİYE Doğan Holding’e bağlı Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Suzuki, Türkiye pazarına “Suzuki Akıllı Hibrit Teknolojisi” ile birlikte sunduğu hibrit araç ailesine yönelik avantajlı temmuz kampanyasını devreye aldı. Ay boyunca sürecek kampanyayla kapsamında, Vitara Hibrit ile SX4 S-Cross Hibrit modelleri için, 100 bin TL’ye 12 ay boyunca sıfır faizli kredi imkanı sunuluyor. Ayrıca Suzuki, kredi kampanyası dışında, nakit alımlarda Vitara Hibrit için yaklaşık 10 bin TL ve SX4 S-Cross Hibrit için ise yaklaşık 6 bin TL tutarında alım desteği avantajını kullanıcılara sağlıyor.

Sunduğu donanım özellikleri ve yüzde 20’ye varan yakıt ekonomisi sayesinde, kendi sınıfının ve kategorisinin en çok satan otomobili unvanına erişen Swift Hibrit ise 30 bin TL’ye 12 ay boyunca sıfır faizli kredi seçeneğiyle birlikte sunuluyor.

TEMMUZ ayında Dacia sahibi olmak isteyenler, kredi taksiti ödemelerini 2022 Ocak ayına kadar erteleyebiliyor. Dacia'dan yapılan açıklamaya göre, 1.500 TL yakıt hediyesi ve 1.000 TL Dacia Kasko indiriminden de yararlanılabilen kampanya kapsamında, 1 yıl uzatılmış garanti ve ilk periyodik bakım paketi de sunuluyor. Sınırlı sayıdaki 2021 model yılı araçlardan Duster Comfort ECO- G 100 bg 4x2 versiyonu, 193 bin 400 TL’den benzinli fiyatına tüketicilerle buluşuyor. Yeni Sandero Comfort 1.0 Sce 65 bg versiyonu 160 bin 400 TL, Dokker Combi Ambiance ECO-G 110 bg ise 151 bin 400 TL’lik fiyatlarla sahiplerini bekliyor.

GROUPE PSA Türkiye Parça ve Servisler, yaz aylarıyla birlikte daha yoğun kullanılan otomobil klimalarının bakımı çerçevesinde, ağustos ayı sonuna kadar geçerli olacak özel klima temizliği kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında Stellantis çatısı altındaki Groupe PSA Türkiye markaları olan Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles yetkili servislerinde periyodik bakım yaptıranlar, klima dezenfeksiyonu hizmetinden indirimli olarak 150 TL karşılığında faydalanabiliyor. Gerekli onaylara sahip yüksek etkili ve formüllü güvenilir dezenfeksiyon ürünüyle yapılan temizlik işlemi, soğuk buhar üreten uygulama makineleriyle gerçekleşiyor. Temizleyicinin araç klima kanallarının tümüne 15 dakika boyunca nüfuz etmesiyle gerçekleşen işlem sayesinde, klimalarda uzun süreli ve derinlemesine temizlik sağlanıyor. Bu hızlı, verimli ve ekonomik çözüm neticesinde klimaların olduğu araç kabinleri kötü kokulardan da arındırılmış oluyor. Verilen bilgiye göre, klima bakımı ve temizliği yapılması gerekenler arasında yer alırken, temizlik işleminin birçok faydası bulunuyor. Yaz aylarında soğuk hava ihtiyacı ile kullanılan klimalar, nem kaynaklı bakteriler üreterek araç içerisindeki hava sirkülasyonu esnasında açığa çıkabiliyor.

TOYOTA, karbon nötr hedefiyle birlikte sıfır emisyon teknolojisinde otomobillerin ötesine geçmeye devam ediyor. Toyota ve Portekizli otobüs üreticisi şirketi CaetanoBus, bataryalı elektrikli şehir otobüsü e.City Gold ve yakıt hücreli elektrikli otobüsü H2.City Gold modellerini ortak marka olarak duyurdu. 2019 yılından bu yana Toyota'nın hidrojen tankları ve diğer donanımlar dahil olmak üzere yakıt hücresi teknolojisi, CaetanoBus tarafından üretilen hidrojenli şehir otobüslerine entegre ediliyordu. 2020'nin aralık ayında Toyota Caetano Portugal (TCAP), sıfır emisyonlu otobüs gelişimini ve satışlarını hızlandırmak amacıyla CaetanoBus'ın doğrudan hissedarı oldu. Geçen yıl Portekizli otobüs üreticisi, sıfır emisyonlu otobüslerini Avrupa'da satışa sunarak uluslararası varlığını güçlendirdi. Ortak marka stratejisi ile araçların üzerinde Toyota ve Caetano logoları yer almaya başladı. H2.City Gold'un yanı sıra yüzde 100 elektrikli e.City Gold da bulunuyor.

HALEN Renault Almanya, Avusturya ve İsviçre CEO’su olarak görev yapan Uwe Hochgeschurtz, Stellantis çatısındaki Opel'in yeni CEO'su olarak atandı. Opel Türkiye açıklamasına göre, otomotiv endüstrisindeki kariyerine 1990 yılında Ford'da başlayan Hochgeschurtz, 2001 yılında Volkswagen'de ve 2004 yılında Renault'da farklı foksiyonlarda görev aldı. Almanya (Wuppertal-Köln), Birleşik Krallık (Birmingham) ve Fransa’da (Paris Dauphine) işletme eğitimi alan Hochgeschurtz, 1 Eylül 2021'den itibaren Stellantis dışında yeni bir kariyer planı uygulamaya karar veren Michael Lohscheller'in yerini alacak. Uwe Hochgeschurtz, Stellantis'in üst düzey yönetim ekibine katılacak ve doğrudan Stellantis CEO'su Carlos Tavares'e rapor verecek.

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı