Otomotiv

Otomotiv Haberleri

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

03.05.2021 04:24
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

 

Hazırlayan: Emre ERTÜRK
 

Skoda Enyaq iV’ye Red Dot Ödülü

SKODA’nın ilk yüzde 100 elektrikli SUV modeli Enyaq iV, güçlü tasarımını Red Dot prömiyerinde aldığı ödülle birlikte taçlandırdı. Sıra dışı ürün tasarımıyla prestijli Red Dot Ödülü’nün sahibi olan elektrikli SUV modeli, böylece uluslararası uzmanlardan oluşan jürinin de takdirini kazandı. Enyaq iV, tasarım konusunda Skoda markasının ne kadar iddialı olduğunu bir diğer kanıtı olarak markaya şimdiye kadarki 16. Red Dot Ödülü’nü getirdi. Enyaq iV’nin cesur tasarım felsefesi, akıcı çizgileri ve dikkat çekici ön panjuru büyük beğeni topladı.

En düşük emisyonlar Toyota'da

TOYOTA, 2020’de toplam satış adetleri baz alınarak gerçekleştirilen ortalama emisyonlara göre “en düşük CO2 salımına” sahip marka olarak bir kez daha öne çıktı. JATO verilerine göre 2020 yılında satılan tüm araçların ortalama CO2 emisyonları 97.5 g/km olarak hesaplandı. Toyota’nın Mazda ve Lexus ile kurduğu CO2 havuzundan ortaya çıkan bu rakamlar sonucunda marka, Avrupa’da en az CO2 salımı gerçekleştirmeyi başardı. 21 ülkeyi kapsayan Avrupa verilerine göre 2020 CO2 emisyon ortalaması 106.7 g/km olurken Toyota yakıt teknolojilerindeki yenilikçi yaklaşımıyla ortalamanın altında yer almakla kalmadı, aynı zamanda düşük emisyona sahip marka olarak ilk sırayı aldı.

DS’ten Nisan’a özel fırsat

 

DS Automobiles, bahar döneminde çok özel satın alma teklifleriyle DS ayrıcalığına sahip olmak isteyenlere fırsatlar sunuyor. DS’in Nisan ayına özel olarak ayrıcalıklı teklifi kapsamında, markanın 300 HP güce sahip şarj edilebilir hibrit modeli DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 modeline 350 bin TL’ye kadar 12 ay vade ve 0 faizli kredi fırsatıyla sahip olunabiliyor. DS’in görücüye çıktığı ilk andan itibaren tasarımı, lüks işçiliği ve teknolojisiyle dikkat çeken modeli DS 7 CROSSBACK modeli için ise 200 bin TL’ye kadar yüzde 0,89 faizle kredi imkânı sağlanıyor.

Nissan’a anlamlı ödül

NISSAN Türkiye, CC Academia Türkiye tarafından 9 yıldır düzenlenen ve çağrı merkezlerine yönelik gerçekleştirilen CC Academia Kalite Ligi’nde 3 yıldır zirvede yer alıyor. İlk olarak girdiği 2018 yılında ve 2019 yılında üst üste iki kez birincilik alan Nissan Türkiye, 2020 yılında da Gülümseten Kalite başlığı altında “Müşteriyi Sahiplenme Birincilik” ödülünü kazanarak zirvedeki yerini korumayı başardı. Nissan Türkiye ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Emre Doğueri, "Bu etkinlikte üç yıldır elde ettiğimiz başarının gururunu yaşıyoruz. Nissan Türkiye olarak layık görüldüğümüz ödüller, müşteri memnuniyetine verdiğimiz önem ve hassasiyetin bir sonucu” dedi.

Audirect ile satacak

AUDI Türkiye’nin görüntülü satış hizmeti olan ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınıyla birlikte daha da tercih edilir hale gelen AUDIRECT, tam kapanma süresince ek satış temsilcileriyle hizmet verecek. Audi Türkiye’nin, 2020 Haziran ayında devreye aldığı ve geçtiğimiz yıl başlayan COVID-19 salgınıyla birlikte daha da tercih edilen satış uygulaması AUDIRECT ile bu süreçte hizmetini sürdürecek. Özellikle yaz aylarına girdiğimiz ve tatil dönemi öncesi bu günlerde, araç almak isteyen tüketicilerin tercih ettiği AUDIRECT, tam kapanma süresince ek satış temsilcileriyle hizmet verecek.

DFSK ve Huawei’den; Seres SF5

ÇİN’in en büyük 3’üncü otomobil üreticisi DFSK Motors’un geliştirdiği Seres, teknoloji devi Huawei ile yüksek performanslı akıllı mobil seyahat çözümleri geliştirmek amacıyla işbirliğine gitti. Geleneksel otomobil pazarı modelini tamamen tersine çeviren bu işbirliği sayesinde dünyada ilk defa teknoloji markası ve akıllı otomobil markası uzmanlıklarını birleştirdi. İşbirliğinin ilk ürünü olan Seres SF5 Huawei Smart Selection,“Yüksek performanslı elektrikli coupe SUV” olarak dünya pazarındaki yerini aldı. Mayıstan itibaren her iki markanın satış kanallarında yer alacak.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı