Hazırlayan: Emre ERTÜRK

Chery Group, ilk çeyrekte sektörün 12 katı hızlı büyüdü Chery Group, ilk çeyrekte sektörün 12 katı hızlı büyüdü

Jeep Avenger'a bir ödül daha

AUTOCAR'ın konusunda uzman otomotiv gazetecilerinden oluşan jürisinin oylarıyla ödüle layık görülen Avenger, 2023 Avrupa'da Yılın Otomobili dahil olmak üzere genişleyen uluslararası ödüller koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. Avenger, 156 HP'ye karşılık gelen 115 kW güç ve 260 Nm tork üretiyor. Avanger'daki batarya kapasitesi ise 54 kWh ve WLTP döngüsünde 400 km menzil sağlıyor. Avenger, 2030 yılında ürün gamı tamamen elektrikli olacak Jeep'in, sıfır emisyonlu lider SUV markası olma yolundaki küresel elektrifikasyon stratejisinin de önemli bir adımını temsil ediyor. 2024 yılına kadar Jeep ürün gamındaki en çok satan model olması beklenen Avenger, eylülde Türkiye'de olacak.

Makyajlı 2008 son çeyrekte geliyor

PEUGEOT, küçük SUV modeli 2008'i makyaj operasyonundan geçirdi. Avrupa'da en çok satan üç kompakt SUV'dan biri olan 2008, yenilenerek daha iddialı hale geldi. Yenilenen 2008, son çeyrekte Türkiye pazarındaki yerini alacak. Markanın son tasarım diline sahip 2008'de üçlü gündüz farları, yeni logo, yeni ön bölüm, yeni stop grubu, yeni renkler ve yeni jant tasarımları dikkat çekiyor. Araçta 100-130 beygir 1.2 litre üç silindirli motor seçenekleri yer almaya devam edecek. Elektrikli versiyon e-2008'de daha büyük 54 kWh batarya kullanılmaya başlandı. 156 beygirlik yeni elektrik motorlu e-2008'in menzili de 406 km olarak açıklandı.

Tüm Dacia modellerinde 5 yıl garanti

DACIA, kullanıcı odaklı yaklaşımıyla müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak için yeni uygulamalarını sürdürüyor. Mayıs ayı itibarıyla tüm modelleri için toplamda 5 yıl garanti sunan Dacia, 3 yıl üretici garantisinin yanında 2 yıl uzatılmış garantiyle risklere karşı güvence sağlıyor. Dacia yetkili satıcıları, 3 yıl üretici garantisi kapsamında üretim ve montaj ile ilgili tüm sorunlar için ücretsiz olarak servis hizmeti sunuyor ve kullanıcılar orijinal parçalarla yüksek kaliteli onarım avantajından yararlanılabiliyor. Üretici garantisine ek olarak Dacia, kullanıcıların araçlarını yıllar boyunca güvenle kullanmalarını sağlayacak 2 yıl uzatılmış garanti hizmeti de sunuyor.

Hyundai 3'üncü galibiyet peşinde

HYUNDAI, Nürburgring 24 saat dayanıklılık yarışında üst üste üçüncü galibiyeti hedefliyor. Hyundai, dünyanın en zorlu otomobil yarışı olan 2023 Nürburgring 24 Saat'te 8'inci kez yarışacak. Yeşil Cehennem adıyla dünyanın en zor pisti olarak bilinen Nürburgring, 24 Saat dayanıklılık yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Her yıl düzenlenen bu yarış, Touring ve GT yarış otomobillerinin kıyasıya mücadelesine tanıklık edecek. Yaklaşık 25,4 km'lik tur uzunluğuna sahip piste 200'den fazla araç çıkacak. Yarışta 700'den fazla pilotun katılmasına olanak tanınırken Hyundai Motorsport da N üretim modellerine fırsat tanıyarak Touring sınıfında iki adet Elantra N TCR ile yarışacak.

My Ami Buggy Ağustos'ta Türkiye'de

TÜRKİYE'de yaklaşık 1 senelik süreç sonunda bin adetten fazla Citroen Ami satışı gerçekleştirilirken, bu başarının yaz aylarına doğru My Ami Buggy ile artırılması hedefleniyor. Yüzde 100 elektrikli Citroen My Ami Buggy, 45 km/saat'e kadar hızlara ulaşabiliyor. My Ami Buggy tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen My Ami Buggy ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.