Otomotiv

Otomotiv Haberleri

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

06.07.2020 15:39
OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEN HABERLER

 

Hazırlayan: Emre ERTÜRK
 

Opel satışlarını ikiye katladı

OPEL Türkiye, yılın ilk 6 ayında yüzde 30 büyüyen pazarda 12 bin 536 adetlik satışla geçen yıla oranla satışını ikiye katladı ve yılın ilk yarısında yüzde 4.9 pazar payına erişerek sıralamada 6’ncı oldu. Yeni Corsa modelinin başarısıyla pazarda büyük ivme yakalayan Opel ilk altı ayda toplam binek otomobil pazarında 11 bin 775 adet satış ve yüzde 5.8 pazar payı ile 5’inci sırada yer alırken, Haziranda da 2 bin 913 adet satış ve yüzde 5.1 pazar payı ile markalar sıralamasında 6’ncı olmayı başardı.

 

Lexus’u pandemi de durduramadı

LEXUS, geniş ürün gamı ve her modelinde hibrit seçeneği ile global olarak yükselişini Türkiye’de de sürdürüyor. Lexus Türkiye, 2020’nin ilk 6 ayında önceki yıla göre 3 katından daha fazla satış gerçekleştirdi. Lexus Türkiye Direktörü Selim Okutur, “Bu zor zamanlarda bile Lexus’un global olarak ve bilhassa Türkiye’de elde ettiği başarıdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İlk 6 aylık satış performansımız geçtiğimiz yıla göre yüzde 220 oranında artış gösterdi. Ciddi bir ivme yakaladık ve bu bizim şimdiye kadarki en iyi ilk yarı performansımız oldu” dedi.

L200, segmentinde satış lideri oldu

MITSUBISHI L200, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre 2020 yılının ilk 6 ayında da yüzde 33 pay ile pikap segmentinde açık ara lider oldu. Bu sonuçla, 2019'da yüzde 27 olan pazar payı ile yılı lider kapatan Mitsubishi L200, bu yılın ilk yarısında pazar payını yüzde 22 oranında arttırmış durumda. İlk 6 ayda Türkiye pazarında satılan her 3 pikaptan birisi L200 olurken Haziran ayındaki pazar payı ise yüzde 49 ile rekor kırdı ve bir ayda satılan pikapların yarısında L200 tercih edildi.

Toyota, 2020'nin ‘en değerli markası’

TOYOTA, "BrandZ" tarafından her yıl gerçekleştirilen en değerli 100 küresel marka raporunda, otomobil sektöründe tüm markaları geride bırakarak birinciliğini devam ettirdi. Toyota'nın 2019’da 29 bin 151 milyar dolar olan marka değeri, 2020’de 28 bin 388 milyar dolar oldu. Toyota, 2006’dan beri 15 kez yayımlanan raporda, kendi sektöründe 13'üncü kez birinci sırada yer aldı. Rapora göre, otomotiv sektörünün birincisi olan Toyota, tüm markalar sıralamasında ise 48'inci oldu. Araştırmada, Toyota'nın hibrit ürünleri, hidrojen yakıt hücreli araçlar üzerinde yaptığı yenilikler ve farklı mobilite çözümlerine odaklanması en değerli marka seçilmesinde etkili oldu.

Skoda’dan rekor filo teslimatı

SKODA, Türk ilaç firması Abdi İbrahim’e 2 bin 364 adet Scala ve 353 adet Superb olmak üzere toplam 2 bin 717 adet araç ile Türk otomotiv sektörü ve marka tarihindeki en büyük filo teslimatını gerçekleştirdi. Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, gerçekleştirilen bu dev teslimatın, Skoda markasının dünya çapındaki filo satışları arasında tek seferde yaptığı en büyük teslimat olduğunu belirterek,  “Yüce Auto olarak markamız için tarihi bir dönem yaşıyoruz” dedi.

PSA Türkiye’den örnek uygulama

PANDEMİ başlangıcından bu yana, aldığı her kararda çalışanlarının, iş ortaklarının ve müşterilerinin güvende ve sağlıklı olmasını merkezde tutan Groupe PSA Türkiye, şimdi de sektörde bir ilki daha gerçekleştirerek Ocak 2021 itibariyle ‘Flexlife’ sistemine geçeceğini duyurdu. Pandeminin seyrine göre Eylül sonundan yıl sonuna kadar da iki gün ofis, üç gün evde çalışma düzenini sürdürecek. Groupe PSA Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille, bu yeni model ile sektörde büyük bir değişimin daha öncüsü olacaklarını söyledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek