Otomotiv

Otomotiv Haberleri

‘Oto servisleri dijitalleşmeyle ayakta kalabilir’

01.06.2020 19:11
‘Oto servisleri dijitalleşmeyle ayakta kalabilir’

RS Servis CEO'su Ünaldı, artık dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu  belirterek, “Araç sahiplerinin öncelik ve ihtiyaçları değişti. Ayakta kalmak isteyen özel oto servisleri de buna ayak uydurmak zorunda” dedi.

 

Emre ERTÜRK

Türkiye'de 60 noktada hizmet veren RS Servis'in CEO'su Ünal Ünaldı, pandemi döneminde özel oto servislerinin geleceği ile ilgili önemli tespitlerde bulundu. Pandemi döneminde araç giriş sayısı yüzde 70'ten fazla düşen özel oto servislerinin, artan dolar kuru etkisi ile birlikte otomotiv sektöründeki satışların sekteye uğraması sebebiyle çok daha proaktif davranması gerektiğini söyleyen Ünaldı, dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Yaklaşık 12 bin çalışanın bulunduğu ve özel oto servisleri sektörünün Pazar payının yüzde 55'ine denk gelen TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu üyesi 657 servise yıl sonuna kadar ücretsiz üyelik veren Destech Hasar Çözümleri ve Yazılım A.Ş ile servislerin dijitalleşmesine ön ayak olmak istediklerini ifade eden Ünaldı "Özel oto servislerinin dijital çağa ayak uydurması, bugün 3 ay öncesine göre kat be kat daha büyük önem arz ediyor. Servislerin kurumsallaşmasının ilk aktörlerinden birisi dijital entegrasyon. Kurumsallaşmayan ve dijitalleşmeyen servisleri önümüzdeki yıllarda zor günler bekliyor" yorumunda bulundu.

Müşteri minimum temasla hizmet istiyor

İhtiyaç ve öncelikleri değişen araç sahiplerine de değinen Ünaldı, fiziksel temastan kaçınmak için bakım ve tadilatları bir süredir erteleyen vatandaşın, minimum temasla servis hizmeti görmek istediğine dikkat çekti. 

Ünaldı, müşteriler dışında iştiraklerin de düşünüldüğünü belirterek, “Sigorta, eksper, filo, acente ve özel servislerin aynı anda dosya ve işlem takibi yapabildiği platform sayesinde fiziksel temas minimuma indirildi” dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi