Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Opel'in gelecek vizyonuna cesur bakış: GT X Experimental

Yavuz ERTÜRK 17.09.2018 10:37
Opel'in gelecek vizyonuna cesur bakış: GT X Experimental

Opel, yeni konsept modeli ile markanın geleceğine yönelik ipuçlarını ortaya koydu. Heyecan verici yeniliklere sahip Opel GT X Experimental, beş kapılı, elektrikli bir kompakt SUV olarak tasarlandı.

 

Opel, gelecekte SUV modellerinin daha da fazla popüler hale gelmesi için çabalarını sürdürürken aynı zamanda SUV'ları daha da verimli hale getirmek için çalışacak. Bu doğrultuda geliştirilen GT X Experimental sadece 4.063 mm uzunluğunda ve tamamen hafif bir mimariye sahip. Opel'in PACE! Planı'nda öngördüğü, 2024'te markanın tüm modellerinde elektrikli versiyon sunma planına uygun şekilde, GT X Experimental tam elekrikli olarak tasarlandı. Konsept 50 kWh kapasiteli kablosuz şarj özelliği sunan yeni nesil lityum-iyon pil ile donatıldı. GT X Experimental barındırdığı teknolojiler ile 3. seviye otonom sürüşe de imkan tanıyacak. 

 

İç mekanda ise bu yaklaşım kendini hem dijital hem de görsel detoks olarak gösteriyor. Opel'in "Pure Panel"i geniş ekran sürücüye ihtiyacı olan tüm bilgileri sunarken, tüm tuş ve kontrol takımlarını da bünyesinde topluyor. 

 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "Pace! Planı'mız ile Opel markamızı başarılı bir geleceğe nasıl taşıyacağımızın yol haritasını ortaya koymuştuk. GT X Experimental'i mühendislik ve tasarım ekiplerimiz işte tam da bu doğrultuda geliştirdi" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa