Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Opel'de kârlılık tamam sıra pazar payında

Mehmet Emin AVCI 06.08.2018 00:57

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, PACE! planı sayesinde, yılın ilk yarısında Avrupa'da 502 milyon avroluk kârla yüzde 5 operasyonel kârlılığa eriştiklerini belirterek, "Artık gelirlerimizde dengeyi sağladığımıza göre, şimdi sıra pazar payını artırmada" dedi.

 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, daha önce sağlam bir gelecek için açıkladıkları PACE! planının meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, "2018 yılının ilk 6 ayında Avrupa genelinde 502 milyon avro kâr sağlayarak yüzde 5 operasyonel kârlılık oranına eriştik. Şimdi sıra pazar payını artırmada" dedi.

 

Opel'in AGR sertifikalı ergonomik koltuklarının tanıtıldığı etkinlikte konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, Opel'in 2018'in ilk altı ayında elde ettiği sonuçlara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Groupe PSA çatısı altında birinci yılı doldurduklarını hatırlatan Özcan Keklik, "Sağlam bir gelecek için açıkladığımız PACE! planımız üzerinden de dokuz ay geçti. 2018 yılı ilk yarıyıl finasal sonuçlarıyla beraber görüyoruz ki PACE! planımız doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmalarımızın meyvesini almaya başladık.

 

PACE! planımız Opel markamız için son yıllarda başarılı sonuçlar veren ilk plan. Finansal veriler bunu net şekilde gösteriyor. 2018 ilk altı ayında Avrupa genelinde 502 milyon avro kâr sağlayarak yüzde 5 operasyonel kârlılık oranına eriştik" dedi.

 

Bu başarıya çarpıcı otomobiller, iyi plan ve disiplinli uygulama sayesinde ulaştıklarını vurgulayan Özcan Keklik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Opel markamızda son 12 ayda çok verimli olabilmek hedefiyle önemli atılımlar yapıldı ve tüm bunların sonucu olarak oldukça dikkat çekici ve başarılı yarıyıl sonuçları elde ettik. PACE! planımız doğrultusunda giderlerimizi düşürürken üretime yatırım yapmayı sürdüreceğiz. 2019'da gelecek yeni nesil Corsa İspanya Zaragoza'daki fabrikamızda üretilecek. 2019'un ikinci yarısından itibaren Grandland X modelimiz Almanya Eisenach fabrikamızda üretilmeya başlayacak.

Avusturya, Macaristan ve Polonya'daki fabrikalarımızda önemli motor ve şanzıman üretimleri gerçekleştireceğiz."
 

İlk elektrikli Corsa 2019'da

Grup bünyesinde elde edilen sinerjiler sayesinde sabit giderleri şimdiden yüzde 28 düşürmeyi başardıklarına dikkat çeken Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik, elektrikli otomobiller konusunda şöyle konuştu: "Elektrikli otomobiller PACE! planımızın önemli bir parçası. Hedefimiz, 2020'ye kadar dört modelde, 2024'te ise tüm modellerimizde elektrikli seçenekler sunmak. Atılımımızın ilk adımlarını 2019'da elektrikli yeni Corsa ve 2020'de plug-in-hybrid Grandland X ile yapıyoruz. Bu sürecin sonunda Avrupa'nın emisyon lideri konumuna gelmeyi planlıyoruz."

 

PACE! planının bir diğer hedefinin de markanın ticari faaliyetlerini Avrupa sınırlarının dışına taşımak olduğunu belirten Özcan Keklik, "Geri bıraktığımız 9 ayda Fas, Tunus, Güney Afrika ve Lübnan pazarlarına girdik. Hedefimiz 2020'de Avrupa dışı satışlarımızı iki katına çıkarmak, 2020'li yılların ortasında ise toplam satışlarımızın yüzde 10'luk kısmını Avrupa dışından elde etmek. Faaliyette olduğumuz 15 pazarda aktivitelerimizi artırırken 2022'ye kadar 20 yeni pazara giriş yapmış olacağız" dedi.

 

Giderler azaldı, araç başı gelir arttı

Son 12 aylık süreçte kararlılıkla sürdürülen çalışmalar ve planların disiplinli şekilde uygulanması ile tüm departmanlarda gelişme kaydettiklerini vurgulayan Özcan Keklik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Opel markamızda sadece giderleri azaltmadık, aynı zamanda da araç başı gelirlerimizi artırdık. Genel hatlarıyla gelir tarafında daha güçlü duruma geldik.

 

Artık gelirlerimizdeki dengeyi sağladığımıza göre, bir sonraki adımı önümüzdeki aylarda pazar payımızı yükselterek atacağız. Ardından model atılımlarımız ile büyümeye devam edeceğiz. Pazar şartları zorlaşsa da rekabetçi konumumuzu koruyacağız. Opel markamızı sürdürülebilir kârlılığa sahip, elektrikli ve küresel bir şirket haline getireceğiz."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı