Otomotiv

Otomotiv Haberleri

MG ZS EV, ‘geri alım garantisi’yle geldi

12.04.2021 21:33
MG ZS EV, ‘geri alım garantisi’yle geldi

İngiliz kökenli efsanevi otomobil markası MG, Türkiye’deki ilk modeli yüzde 100 elektrikli ZS EV modelini lansmana özel 394 bin TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla satışa sunuyor.

 

Mehmet Emin AVCI

Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği İngiliz kökenli otomobil markası MG, Türkiye’deki ilk modelini tanıttı. % 100 elektrikli ZS EV, Türkiye’nin en ulaşılabilir %100 elektrikli SUV modeli olma hedefiyle yola çıkıyor. ZS EV, 7 yıl-150 bin km’lik bataryayı da kapsayan üretici garantisi, NCAP 5 yıldızlı güvenliği, L2 otonom sürüş seviyesindeki MG Pilot teknolojisi ve ülkemizde ilk kez devreye alınacak MG Değer Koruma Programıyla öne çıkmayı hedefliyor. Lansmana özel 394 bin TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatı ve ilk kez elektrikli otomobil sahibi olmayı düşünenlerin akıllarındaki soru işaretlerini giderecek değer koruma uygulamasıyla hızlı bir giriş yapmayı hedefliyor. Elektrikli otomobil ile tanışmak isteyenler bugünden itibaren www.mg-turkey.com adresini ziyaret ederek ön satışla MG ZS EV’lerine sahip olabilecekler.

 ‘Hedef segment liderliği’

Konuyla ilgili bilgi veren Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, “MG’nin ileri teknoloji ürünü ZS EV modelini yoğun ilgiyle karşılandığı Avrupa’dan sonra ülkemizde de satışa sunmaktan heyecan duyuyoruz. Aracı kullanır kullanmaz bu heyecan kuvvetli bir güvene dönüştü ve bize böylesi iddialı bir lansman programı hazırlama hususunda cesaret verdi. Doğan Trend Otomotiv olarak ZS EV’yi ‘Yüzde 100 elektrikliye hiç bu kadar yakın olmadınız’ sloganıyla müşterilerimize sunarak segment lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Dünya otomotiv pazarında elektrikli araçlar ile SUV’ların hızla büyüyen segmentler olduğunun altını çizen Kağan Dağtekin, geçtiğimiz yıl hem Avrupa’da hem Çin’de elektrikli ve hibrit otomobil satışlarının 1 milyonlu adetleri geçtiğini vurgulayarak 2020’nin tam bir değişim yılı olduğunu belirtti.

 

‘Soru işaretlerini yok ediyoruz’

Doğan Trend Otomotiv’in MG ZS EV’yi Türkiye’de sıra dışı bir şekilde pazara arz ettiğini vurgulayan Dağtekin, “Kimi müşterilerin elektrikli otomobillere dair aklındaki tüm soru işaretlerini silmek için özel bir geri alım garantisi sunuyoruz. Bir Doğan Trend Otomotiv girişimi olan Suvmarket.com’un verdiği güç ile yarattığımız, MG ValueGuard isimli, aracın değerini koruyan bu program ile müşterimiz 1 senenin sonunda aracını başka bir MG ile değiştirmek isterse ZS EV Luxury’sini 390 bin TL’den takasa alırız diyoruz. Yani 409 bin TL’ye sattığımız arabayı 390 bin TL’den almayı garanti edeceğiz. Bizim aracımıza güvenimiz tam ama bir elektrikli araçla hayata uyum sağlayamadığını hisseden müşterilerimize de araçlarını 370 bin TL’den geri almayı garanti edeceğiz” dedi.

 

Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı

Araç ile ilgili bilgiler veren MG Türkiye Marka Direktörü Tolga Küçükyumuk ise, “44,5 kWsa kapasiteli su soğutmalı lityum iyon batarya WLTP normuna göre tek bir şarjla 263 km’ye varan bir sürüş menzili sunuyor. WLTP’nin şehir döngüsü ile menzil 372 km’ye ulaşıyor. Ön aksın üzerine monte edilen sabit mıknatıslı senkron elektrik motoru 353 Nm anlık tork sağlıyor ve 143 HP’ye eşdeğer 105 kW güç üretiyor. Ön tekerleklere aktarılan güç ile MG ZS EV, 8,2 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor ve 140 km/s azami hıza ulaşıyor. DC şarjla sadece 40 dakikada bataryasını %80 seviyesine kadar şarj ediyor. Kullanıcısına ev veya iş yerindeki bir AC şarj cihazından aracı %100 şarj seviyesine 7 saatte ulaşma imkânı veriyor. ” dedi. Yeni MG ZS EV, Euro NCAP’in yapmış olduğu testlerde 5 yıldız ile üstün güvenlik seviyesini yakaladı.

ÖZEL ÖN SATIŞ KAMPANYASI

Özel bir ön satış kampanyasıyla Comfort donanımlı MG ZS EV 394 bin TL, Luxury donanımlı modeli ise 409 bin TL’lik anahtar teslim satış fiyatıyla sunuluyor. Mayıs sonuna kadar ön satışa özel ücretsiz Wallbox akıllı şarj cihazı ile kurulumunu da içeriyor. Ön sipariş için 40 bin TL kapora gerekiyor.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!