Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Lexus'un dijital ayna teknolojisi ES sedan ile Avrupa'ya geliyor

17.02.2020 17:57
Lexus'un dijital ayna teknolojisi ES sedan ile Avrupa'ya geliyor

Lexus, lüks hibrit sedan ES 300h modeliyle Dijital Yan Ayna Monitörü teknolojisini Avrupa pazarında sunmaya hazırlanıyor.

 

Emre ERTÜRK

İleri teknolojiye sahip otomobilleriyle dikkat çeken Lexus, lüks hibrit sedan ES 300h modeliyle Dijital Yan Ayna Monitörü teknolojisini Avrupa pazarında sunmaya hazırlanıyor. Mart ayından itibaren satın alınabilecek Dijital Ayna Teknolojisi, sürüş güvenliğini ve konforunu artırıyor.

Japonya'da, seri üretim araçlarda dünyanın ilk Dijital Aynası olarak 2018'de tanıtılan sistem, geleneksel aynaların yerine, dijital kompakt kameraları ve yüksek çözünürlüklü ekranları getiriyor.

 

Dijital Yan Ayna Monitörü sayesinde sürücüler, her türlü sürüş kondisyonunda çevreyi daha geniş açıyla ve daha net bir şekilde görebiliyor. Aynı zamanda sürücünün kör noktasını tamamen ortadan kaldırabiliyor.

 

Dijital aynaların getirdiği bir diğer avantajı ise, konvansiyonel aynalar gibi yağışlardan ve kirden etkilenmeyecek şekilde tasarlandığı için sürücüye daha net bir görüş açısı sağlaması. Ayrıca kameralarda yer alan ısıtma özelliği, soğuk havalarda buzlanmanın veya buğulanmaların önüne geçiyor. Kameralardaki parlaklık sensörü ise, otomatik olarak kendisini ayarlayarak arkadan gelen aracın farlarının Lexus sürücüsünün gözünü almasını engelliyor.

 

Ergonomik tasarıma sahip sistem, sürüş sırasında aracın etrafını kontrol ederken daha az baş hareketi gerektiriyor ve bu da Lexus'un hedeflediği gibi sürücü üzerindeki yükü azaltıyor.

 

Dijital yan aynalardaki kameraların görüntüsü, kabinde ön sütunlara yerleştirilen iki adet 5 inç'lik ekrana yansıtılıyor. Park manevraları sırasında otomatik olarak hareket ederek en iyi görüş açısını sağlıyor.

 

Görüş açısı iyileşirken, rüzgar sesinin azalmasıyla kabini daha da sessiz hale getiren bu teknoloji ilk olarak 2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı