Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Kodiaq, yeni yüzüyle daha iddialı

19.04.2021 02:05
Kodiaq, yeni yüzüyle daha iddialı

 

İsa KARACA

SKODA, SUV atağını başlatan ilk model olan ve kısa zamanda global ölçekte başarı elde eden Kodiaq modelini yeniledi. Skoda, D-SUV segmentine ait modelini her açıdan geliştirdi. Kodiaq, Ağustos ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

Markanın tasarım dilinin evrimleşmesini temsil eden yenilenen Kodiaq daha duygusal ve kendinden emin bir tasarımla öne çıkıyor. Güncellenen donanım seçenekleriyle Kodiaq, önde ve arkada alüminyum efekte sahip tasarım unsurlarıyla donatıldı. Bu tasarımla aracın gücü ve off-road tarzı daha fazla vurgulanacak.

Skoda, Kodiaq’ın halihazıda yüksek konfora ve kaliteye sahip kabinini daha da geliştirdi. Yeni dekoratif şeritler, kontrast yaratan ek dikiş detayları ve geliştirilmiş LED ambiyans aydınlatma özellikleriyle birlikte iç mekanda his ve görünüm yeni bir boyuta taşındı.

Daha fazla konfor arayanlar için ergonomik, perfore derili elektrikli ayarlanabilen havalandırmalı ve masaj özellikli koltuklar da tercih edebilecek. Kodiaq, isteğe bağlı 7 koltuk seçeneğiyle de tercih edilebiliyor.

İki dizel ve üç benzinli motor seçeneğine sahip Kodiaq’da güç aralığı 150 HP’den 245 HP’ye uzanıyor. Ülkemizde giriş seviyesi olarak sunulacak 1.5 TSI 150 HP motor, 7 ileri DSG şanzımanla kombine ediliyor. Ürün gamının en üst seviyesini ise 2.0 TSI 245 HP kombinasyonuyla RS versiyonu temsil edecek. Yeni 2.0 TSI EVO benzinli motor, yerine geldiği 2.0 TDI 240 HP motora kıyasla 5 HP daha fazla güç sunuyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı