Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Kia, yeni modelleriyle 20 bin satış hedefliyor

16.05.2022 13:20
Kia, yeni modelleriyle 20 bin satış hedefliyor

Kurumsal kimliğinden, bayilerine kadar yeni bir dönüşüm yolculuğuna başlayan Kia, yeni modelleriyle hedef büyüttü. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel, “Yeni modellerimizde 2022 satış hedefimizi 20 bin araç ve yüzde 2.7 pazar payı olarak belirledik” dedi.

 

Mehmet Emin AVCI-Muğla

Kia’nın temelleri 10 yıl önce atılan ve ilmek ilmek işlenen dönüşüm yolculuğu tüm hızıyla devam ediyor. Geçen yıl global satışlarda 3 milyon araç satışı ve yüzde 3.6’lık pazar payıyla 8. marka olan, yeni kurumsal kimliği ile 2030 yılı hedeflerini paylaşan Kia, bu vizyona bağlı olarak Türkiye pazarına yönelik hedeflerini açıkladı.

Markanın yeni sloganı olan “Movement That Inspires’’dan esinlenerek “İlham Veren Yolculuk” başlığıyla Muğla-Göcek’te düzenlenen basın buluşmasında, Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel markanın gelecek hedeflerini ve vizyonunu paylaştı.

Toplantıda, 2022 sonuna kadar pazardaki ürün sayısını 12 modele taşıyacaklarını belirten Ağyel, Picanto’dan Sportage modeline kadar olan ürün serisine tam elektrikli modelleri de eklemeye hazırlandıklarını söyledi.

‘Bayileri yerli tedarikçilerle yeniliyoruz’

Kia’nın globale paralel Türkiye’deki dönüşümünü anlatan Ağyel, şunları söyledi: “Plan S stratejisi kapsamında başlayan kurumsal dönüşüm logo, tüm model serileri ve aynı zamanda bayilerin değişimini de kapsıyor. Geçen yılın son çeyreğinden itibaren yeni logolu araçlarımız Türkiye yollarında görünmeye başladı. Bayilerimizi yenileme ve yapılandırma süreci devam ediyor. Şu ana kadar 3 bayimiz yeni konsepte göre dizayn edildi. 2023’ün sonuna kadar 40 bayimizi de dönüştüreceğiz. Yeni konsept bayilere geçerken tamamen yerli tedarikçilerle çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Böylece maliyetleri yüzde 70 azaltmış olduk.”  

 

‘Bu yıl 12 model satışa sunacağız’

2022 yılında yeni modelleriyle ürün gamını genişletmeye devam edeceklerini söyleyen Can Ağyel, “Tedarik, üretim ve döviz kuru kaynaklı konular tüm sektörü etkiledi. Arz talep dengesinin üretim aleyhine bozulduğu bir dönem yaşadık. Buna rağmen sürdürülebilir iş modelimizi, istikrarlı bir şekilde devam ettiriyoruz. 2022 yılında toplamda 12 modeli Türkiye pazarında satışa sunacağız. “Güçlü Üçlü” olarak konumlandırdığımız Picanto, Rio ve Stonic modellerimiz, Kia’nın amiral gemisi Sportage modelinin beşinci nesli ve SUV denilince akla ilk gelen modellerimizden Sorento ile pazar payımızı yüzde 3’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kia’nın 2027’ye kadar 14 elektrikli model geliştireceğini belirten Ağyel, “EV6 ve yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni model. 2 modelimizi pilot bayilerimizde satışa sunacağız. Bu yıl 300 adetlik elektrikli araç satış hedefimiz var. Kia’nın dönüşümünü görmek açısından önemli modeller bunlar” ifadelerini kullandı. 

‘Yeni Sportage ile SUV’daki iddiamız güçlendi’

Beşinci nesil Sportage ile birlikte iddialı konumlarını pekiştirdiklerini söyleyen Ağyel, “SUV modellerine talep her geçen yıl artıyor. 2021 yılında SUV modellerinin toplam otomobil satışlarındaki payı yüzde 34’e ulaştı. Stonic, XCeed, yeni Sportage ve yeni Sorento ile yine iddialıyız. Yeni Sportage ile bu yıl C SUV segmentindeki satışlarımıza ivme kazandırdık. Haziran’da Sportage Hybrid modeli de eklenecek. Takvimi açıklanan bir diğer model ise yılın 3. çeyreğinde satışa çıkacak olan elektrikli Niro olacak” dedi.

 

‘Bu yılki hedefimiz 20 bin araç satmak’

Ağyel, tedarik, üretim ve döviz kuru kaynaklı konuların tüm sektörü etkilemeye devam ettiğini belirterek; arz talep dengesizliğinin devam ettiğini söyledi. Markanın 2022 satış hedefinin 20 bin araç ve yüzde 2.7 pazar payı olduğunu açıklayan Ağyel; şunları dile getirdi: “2019’da 6 bin 342 adetlik satışla yüzde 1.32 pazar payına sahip olan Kia, 2020’de 15 bin 447 adetle yüzde 2 pazar payına, geçen yıl ise 16 bin 583 adetle yüzde 2.25 pazar payına ulaştı. Picanto ile A sınıfını büyüttük. Rio ve Stonic satışlarımız da iyi. Kia’nın amiral gemisi Sportage modelinin beşinci nesli ve bir dönemin lideri olan Sorento ile pazar payımızı arttıracağız.”

 

‘Yılın Otomobili’ Kia EV6 Haziran’da Türkiye’de

AVRUPA’da “2022 Yılın Otomobili” ödülünü kazanan Kia EV6 modelinin haziran ayında GT-Line 4x4 versiyonu ile Türkiye’de satışa sunulacak. Kia EV6, WLTP verilerine göre tek bir şarjla 506 kilometre menziline ulaşabiliyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı