Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Hyundai, 2025’e kadar 44 adet elektrikli otomobil üretecek

04.02.2019 10:16

Güney Koreli otomotiv devi Hyundai, elektrikli model atağına kalkıyor. 2030 yılına kadar 7 milyar dolarlık yatırım yapacak Hyundai, 2025’e kadar 44 adet elektrikli modeli satışa sunacak.

 

Yavuz ERTÜRK
Hyundai, “Temiz Çevre ve Güçlü Bir Gelecek” felsefesi doğrultusunda elektrikli model konusunda atağa kalkarak,  kullanacağı yeni teknolojilerle otomotiv endüstrisine öncülük etmeyi amaçlıyor. Açıklanan yeni hedefler ve projeler doğrultusunda Hyundai, 2025 yılına kadar 44 farklı yeni model üreterek, özellikle elektrikli otomobilleriyle sektörün en fazla konuşulan markalarından biri olmayı hedefliyor.  Hyundai, anavatanı Kore’de, 2021’de piyasaya çıkacak “Robo Taksi” adı verilen sürücüsüz taksilerle otonom sürüşte de söz sahibi olmak istiyor.  Hyundai, 2019 yılında da 13 yeni modelin lansmanını yaparak satışa başlayacak. Öncelikli olarak Amerika ve Çin pazarlarında satışa sunulacak olan bu yeni modeller, tüketicilerin tüm beklentilerini karşılayacak şekilde üretilecek.

Türkiye’ye ilk Kona EV gelecek

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker yaptığı açıklamada, “Hyundai’nin üreteceği hibrit ve elektrikli modellerin çoğunlukla SUV’lardan oluşacak olması, diğer pazarlar gibi ülkemizi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü SUV modeller, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yükselen bir grafiğe sahip. Biz de, özellikle konforlu yapısı ve şık tasarımıyla ilgi çekebilecek Kona EV modelini  Türkiye’de satışa sunmak için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı