Otomotiv

Otomotiv Haberleri

DS'in yeni SUV'u DS 3 Crossback

Mehmet Emin AVCI 24.09.2018 10:16
DS'in yeni SUV'u DS 3 Crossback

Fransız otomobil üreticisi DS, DS 7 Crossback'in ardından kompakt SUV'u DS 3 Crossback'i tanıttı. Tasarımı, kişiselleştirilebilir özellikleri ve motor seçenekleriyle dikkat çeken DS 3 Crossback,  Paris'te sergilenecek.

 

Fransız otomobil üreticisi Citroen'in premium markaları hedefleyen bir model serisi olarak konumlandırdığı ancak geçtiğimiz yıl bir alt markaya dönüşen DS atılımlarına yeni modellerle devam ediyor.

Fransız DS markası, Citroen'den bağımsız olduktan sonra DS 7 Crossback'in ardından ürettiği ikinci modeli, Avrupa pazarında çok popüler olan kompakt SUV segmentideki DS 3 Crossback oldu.

Genel görüntüsü ile DS 7 Crossback'i andıran DS 3 Crossback, başarılı tasarımı, kişiselleştirilebilir özellikleri ve geniş bir yelpazeye sahip motor seçenekleri ile dikkat çekiyor.

Özgün iç ve dış tasarım

Aracın ön farlarına baktığımız zaman genel şeklinin sade olduğunu fakat aşağı doğru uzanan gündüz farı kısmının kompleks bir görünüm sağladığını görüyoruz. Gündüz farının tasarımı, DS markasının ambleminin şeklini de andırıyor. Aracın arka farları ise yatay ve ince bir şekilde tasarlanmış. DS 3 Crossback'in tasarım anlamındaki en farklı detayı ise arka kapılarındaki farklı gövde parçası. Bu tasarım detayı, ufak bir 3 kapılı coupe olan DS 3'e bir gönderme şeklinde yapılmış. 

Verimli ve etkili motorlar

DS 3 Crossback'in iç mekanında ilk dikkat çeken, şık konsolda standart olarak sunulan dijital gösterge paneli oluyor. En üst donanım seviyesinde ise orta konsola 10.3 inç'lik bir bilgi eğlence ekranı geliyor.  DS 7 Crossback'teki gece görüş sistemi bulunmayan DS 3 Crossback, en azından ikinci seviye otonom sürüş özelliklerine sahip. Aracın bagaj hacmi ise 350 litre.

DS 3 Crossback, PSA Grubu'nun CMP (Common Modular Platform) adlı platformu üzerine geliştiriliyor. DS 3 Crossback'in normal motor seçenekleri arasında; 100 Hp, 130 Hp ve 155 Hp şeklinde üç farklı güç seçeneği ile gelen 3 silindirli 1.2 litrelik PureTech motoru bulunuyor.  Dizelde ise; 100 ve 130 Hp'lik güç seçeneğine sahip 1.5 litrelik BlueHDI motor bulunuyor. 4 tekerden çekiş sistemi standart olan araçta 6 ileri manuel veya 8 ileri EAT8 şanzıman seçilebilecek.

Elektrikli versiyonu da olacak

DS 3 Crossback'in ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak olan tamamen elektrikli versiyonu ise PSA Grubu'nun e-CMP olarak adlandırılan platform üzerine geliştirilecek. E-Tense adını alacak elektrikli versiyonun hibrit versiyondan önce piyasaya çıkacağı açıklandı. 

DS 3 Crossback E-Tense'in elektrik motoru 136 Hp güç ve 260 Nm tork üretecek. Sisteme güç veren bataryası ise 50 kW-saat'lik bir batarya olacak.

Frenleme ile kaybolan enerjiyi de kazanan bu sistem, hızlı şarj istasyonlarında 30 dakika gibi kısa bir sürede yüzde 80 doluluk oranına ulaşabilecek. Bu araç tek fazlı bir şebeke elektriği ile 7 saatte, 3 fazlı şarj yöntemiyle de 5 saatte tam şarj olacağı belirtildi. Standart prizlerle şarj ise tam doluluğa yaklaşık 20 saatte ulaşıyor. Aracın menzili ise 300 km olarak açıklandı.

4-14 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı'nda dünyaya sergilenecek olan DS 3 Crossback'in, 2019'un bahar aylarında bayilerdeki yerini alması bekleniyor. Elektrikli versiyonun satışa sunulması ise 2020 yılının ortalarında bekleniyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü