Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Citroen’in yeni amiral gemisi: C5 X

19.04.2021 01:38
Citroen’in yeni amiral gemisi: C5 X

 

Mehmet Utku BAYRAK

CITROEN, markanýn otomobillerinin geleneðine yenilikçi bir yaklaþým getiren ve sedan ile station wagon gövde tiplerini harmanlayan özgün gövde orantýlarýyla büyük hacimli otomobil dünyasýna yeni bir soluk kazandýran yeni amiral gemisi C5 X'i tanýttý.

C5 X, bir sedanýn zarafeti, bir station wagonun dinamizmi ve bir SUV'un yükseltilmiþ duruþunu tek bir gövdede bir araya getiriyor. Yeni C5 X, Citroen Advanced Comfort programý kapsamýnda sunulan yeni Citroen Advanced Comfort aktif süspansiyon ve Advanced Comfort koltuklar sayesinde sürücü ve beraberinde yolculara Lounge seviyesinde "konforlu bir yaþama alaný" sunuyor.

C5 X, geniþleyen yükseltilmiþ gösterge ekraný, yarý otonom sürüþü saðlayan sürüþ destek sistemleri ve doðal ses tanýma özelliðine sahip yeni 12 inçlik HD dokunmatik ekranlý iletiþim arayüzüyle araçtaki yaþamý kolaylaþtýran geliþmiþ ve modern teknolojilerle donatýlýyor. Hem benzinli hem de þarj edilebilir hibrit versiyonlarý bulunan yeni model, modernlik, statü ve inovasyon ifade ediyor ve tüm bu özelliklerle hem büyük hacimli otomobil hem de SUV segmenti müþterilerinin yüksek beklentilerini karþýlamayý amaçlýyor.

Günlük elektrikli sürüþ ile e-Comfort özelliðini birleþtiren þarj edilebilir hibrit versiyon huzurlu bir ulaþým deneyimi yaþatýyor. Radarlar, kameralar ve sensörlerle donatýlan C5 X, en güncel sürüþ destek sistemlerini kullanýma sunuyor. C5 X, bu yýlýn ikinci yarýsýndan itibaren Avrupa'da yollara çýkacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açýkladý

Gündem

Verem, baðýþýklýðý zayýf kiþilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandýðýný bildirdi

Ekonomi

Ýran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi