Otomotiv

Otomotiv Haberleri

3 StartUP'a 150 bin TL ödül

10.07.2019 10:21
3 StartUP'a 150 bin TL ödül

Yarışmada, "Sosyal Fayda" kategorisinde KompoRize ile Mustafa Kuyumcu, "Teknoloji" kategorisinde SafeTech ile Fatma Ertürk ve "Jüri Özel Ödülü" kategorisinde Tolkido ile Can Yıldız bu yıl ilk üçe girerek büyük ödülün sahibi olan girişimciler oldu.

 

Mehmet Emin AVCI

Mercedes-Benz Türk StartUP yarışmasında 3 farklı kategoride büyük ödülleri alan 3 startup’a toplamda 150 bin TL’lik para ödülü verildi.

Mercedes-Benz Türk’ün 50. yılını kutladığı 2017 yılında başlattığı ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "Mercedes-Benz Türk StartUP" yarışmasının kazananları düzenlenen törenle açıklandı.

 

Türkiye’nin 43 ilinden 600’ü aşkın girişimcinin başvurduğu yarışmada 3 aşamada süren eleme süreci sonunda toplamda 150 bin TL değerindeki büyük ödülü "Teknoloji", "Sosyal Fayda" ve "Jüri Özel Ödülü" kategorilerinin kazananları paylaştı. Bu yılın büyük ödülleri Ankara, İzmir ve Yalova’dan katılan startup’ların oldu.

 

İlk 60'a kalarak bir günlük eğitim kampı ile yarışmadaki eğitim serüvenlerine başlayan ve jüri değerlendirmeleriyle ilk 10'a giren startup'lara "StartUP Boost" adı verilen özel bir gelişim programı ve Mercedes-Benz ile özel Almanya seyahati hediye edildi. İlk 10 içinden "Teknoloji", "Sosyal Fayda" ve "Jüri Özel Ödülü" kategorilerinde büyük ödüle hak kazanan ilk 3 startup'a ise 50'şer bin TL para ödülü verildi. Düzenlenen ödül töreninde kazananlara ödüllerini Mercedes-Benz Türk CEO'su Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE Direktörü Emre Kuzucu, Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu takdim etti.

'Ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz'

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, ödül töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

 

"Mercedes-Benz Türk StartUP projemiz ile üç yıldır Türkiye’nin genç ve yaratıcı zihinlerini destekleyerek ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz ve oldukça başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Bunu her yıl giderek artan ve hızı kesilmeyen başvurulardan aldığımız çok değerli geri bildirimlerden görüyoruz. En önemlisi yarışmamızdan ödül alan startup’ların hayatlarındaki değişim, topluma ve çevreye sağladıkları faydalar, bize doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor."

 

Mercedes-Benz Türk'ün sadece girişimcileri desteklemekle kalmadıklarını, bu girişimci ruhunu şirket içinde de yaşattıklarını ifade eden Sülün; "2017 yılından bu yana sirketimiz içinde Yenilikçi Fikir İnkübasyon Merkezi oluşturduk. Şirketimizde startup ruhunu, yenilikçi düşünceyi, kooperatif bilinci getirmeyi hedefliyoruz. Bu öncü hareketle tüm Daimler ülkeleri arasında bu merkezi kuran 5 ülkeden biri olduk. Bunu aşağıdan yukarıya ve gönüllülük esasına dayalı olarak yapan ilk ülke Türkiye oldu. Yenilikçi Fikir İnkübasyon Merkezi, şirketimiz içerisinde her çalışana ulaşarak, yenilikçi fikirleri yakalıyor ve bu fikirlerin hayata geçmeleri sağlıyor. Startup'lardan çok şey öğreniyoruz ve onlardan aldığımız enerjiyi şirket kültürümüze taşıdığımız için de çok mutluyuz" diye konuştu.

 

Başvuran her 4 girişimciden 1'i kadın

Bu yıl jüri özel ödülü kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sunan bir girişimin de ödüllendirildiği yarışmaya başvuran her 4 girişimciden 1'i kadın oldu. Yarışmaya başvuran startup'ların yüzde 11'i ise yaptığı işle kadınların güçlenmesine destek veren startup'lardan oluştu. Başvuruların yüzde 80'i Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nden; Sağlıklı Bireyler, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları'na katkı sağlayan girişimlerdi.   Başvurular ağırlıklı olarak ulaşım ve enerji çözümleri, akıllı tarım, sağlık teknolojileri üzerine çalışan startup'lardan geldi. Başvurular arasında ayrıca temiz gıdaya erişim, eşitsizliklerin azaltılması, engellilerinin desteklenmesi alanında çalışan startup'lar da yer aldı.

 

İşte kazanan 10 girişimci

BenzinLitre, BioGuy Ver.2, Bluedot Co., BREN, ConFarm, Enio Çevre Teknolojileri, KompoRize, SafeTech, Tolkido, Triwi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa