YAZARLAR

Tüm Yazıları Mustafa Bahadır Altaş

15 Temmuz, 20 Temmuz ve Bedeli Askerlik

24.07.2018 09:17

 

Biz her 15 Temmuzda darbeci hainleri ve onların işbirlikçileri olan siyasileri nefret ile anacağız. İnsan için kulluk sadece ve sadece yaradan içindir. Gerçek Müslüman Hakk'ı hak bilip sadece ona secde eder. Nefsi duygularla kula köle olanlara, Allah'tan başka ilah edinenlere yazıklar olsun. Rabbim bizleri Hakk'ı hak bilen kullarından eylesin inşallah.
 

Bir daha böyle bir hain saldırı ile karşılaşmamak için kendi iradesiyle oyunu kullanma yeterliliğine sahip olmayan insanların seçimleri ile atanmışların seçildiği bir dönem yaşanmasın. Hiç kimse unutmasın ki yalnız ve güzel ülkem Türkiyem de millî irade Türk milletinindir. Aksi düşünülemez. Bu konuda TBMM görev yapan milletin temsilcilerine önemli görev düşmektedir. Çünkü hukuk sistemi içinde demokrasinin sağlıklı işlemesi için kanunla getirilen her düzenleme yine kanunla kaldırılır. Aksi uygulama TBMM' yi yoksayan bir yönetim anlayışı olur. Bu durum tüm milletvekilleri için onurlu bir imtihandır.
 

Geçtiğimiz hafta 20 Temmuz 2018 Cuma günü Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 44.Yılını kutladık. Bu gün hiç şüphe yok ki Türk'ün şanlı tarihinde önemli bir gün. Üzülerek belirtmek isterim ki bu gün kişisel sosyal medya hesapları whatsapp'tan twitter'dan "Hayırlı Cumalar" olsun diyenlerin hatırlamakta ve anlamakta zorluk çektiği kutlu gündür.
 

20 Temmuz 1974 tarihinde o gün için ekonomik ve siyasi tüm olumsuzluklara rağmen basiretli bir devlet adamı olarak Türkün gücünü sınamaya kalkanlara gerekli cevabı vermek için Kıbrıs Barış harekât kararını veren dönemim Başbakanı Bülent ECEVİT ile Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN'ı saygı ile anıyorum. Tüm Kıbrıs şehitlerimizin ruhu şad mekânı cennet olsun.
 

Türk Milleti özü itibariyle asker millettir. Askerlik atalarımızın bizlere peygamber ocağı olarak emanet ettiği bedeli parayla ölçülemeyecek kadar kutsal bir görevdir. Bedelli askerlik için "Yaylalar Türküsü" özelinde bir değerlendirme yapmak bu konuda yapılacak en büyük yanılgıdır. Ülkede bedeli askerlikle ilgili bir beklenti ve sorun yarsa bu sorunu çözmek doğal olarak idare edenlerin görevidir. Ancak bizim bu konudaki eleştirimiz bedelli askerlik değil. Bedelli askerliği siyaset konusu yapılarak atamızın kutlu görev gördüğü askerliğe bedel biçenlere, bu konuya magazinsel yaklaşımda bulunup siyasi şov yapanlardır. Hiç kimsenin Türk Milletinin kutsaliyetine söz söyleme hakkı olmaz. Kaldı ki "28 günde deyim yerindeyse 'Yaylalar Yaylalar' türküsünü bile öğrenemeyeceklerdir." demek kurucusu Mete Han olan 2227 yıllık Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve öğretim ile disiplin becerisini, bedelli askerlik yapacak gençlerin kabiliyeti ve yeteneğini basite indirgemek "Her Türk Asker Doğar" duygusu ile "Dörtyüz atlının Allah Allah diyerek Ahlat'tan Anadolu'ya uzanan bu yolculuğunda en son nefer olmak. Ay-yıldızlı bayrağın uğruna Tuna boylarında şahadet şerbetini içen bin atlı çocuklar gibi şen olmaktır" diyerek askerliği kendi benliğinde özümseyen Türk Milletine yapılan çok büyük haksızlık.
 

15 Temmuz hain darbe girişimi, 20 Temmuz Kıbrıs Barış harekâtı ve Bedeli askerlik konusu geçen hafta en çok konuşulan konulardı bu üç konuyu birlikte değerlendirdiğimizde ülke ve millet olarak nasıl bir süreç yaşadığımız bize çok iyi anlatmaktadır.
 

Allah'ım sen bizleri koru. Eksilmesin üzerimizden Türk bayrağının gölgesi. Türk milletine ihanet içinde olanları kahret. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad mekanı cennet olsun inşallah. "Ne Mutlu Türküm diyene"

 

Kula köle olmuşsa insan

Susmak lazım diyor vicdan

Paranın geçerli olmadığı zaman

Alınan da satılan da insan

Sorsan vatanı kurtaran

Bilmez ki özünü düşmana satan. (mba)

Haberler

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Gündem

"Irak ziyaretim ve anlaşmalar Türkiye-Irak münasebetlerinde yeni bir dönüm noktası teşkil edecek"

Gündem

"Kalkınma Yolu Projesi" ile Avrupa'nın her ülkesine kesintisiz ulaşım sağlanacak

Gündem

Türkiye'nin "aşı üretim üssü" için çalışmalar hızla sürüyor

Ekonomi

Uzmanlar, alışverişlerde "IBAN ile ödeme"lerin artması nedeniyle tarafları uyardı

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem