Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

Vergi, ülke gündemine taşınıyor

Haber Merkezi 05.04.2018 17:39

Ülke ekonomisinde büyüme ve kalkınmayı belirleyen en önemli unsurlardan biri olan vergi uygulamaları, iki gün boyunca sürecek Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel anısına düzenlenen “14. Türkiye Vergi Kongresi”nde kamudan özel sektöre, üniversitelerden ilgili sivil toplum örgütü temsilcilerine kadar birçok farklı paydaşın katılımı ile kapsamlı bir şekilde değerlendirilecek.

6-7 Nisan 2018 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlük binasında Marmara Üniversitesi ile İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği tarafından Prof.Dr. Ömer Faruk Batırel anısına düzenlenen “14. Türkiye Vergi Kongresi” ile Türkiye’nin Ekonomik Büyüme, Vergi Dağılımı ve Vergi Politikaları ülke gündemine taşınacak.

 

Açılış konuşmasını Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yapacağı 14. Türkiye Vergi Kongresi kapsamında, “Ekonomik Büyüme ve Vergi Politikaları”, “Hukuk Sisteminin Yatırımlara Etkisi ve Ekonomik Büyüme”, “Türk Vergi Sisteminin Analizi ve Yeniden Yapılanma”, “Ekonomik Suçların Büyümeye ve Vergi Gelirlerine Etkisi”, “Siyasetin ve Bürokrasinin Ekonomik Büyümeye Bakışı” konuları masaya yatırılacak.

 

Kongrede; İTO Başkanı Öztürk Oran, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Ekonomi eski Bakanı ve TÜRMOB YK Üyesi Masum Türker, Maliye eski Bakanı Sümer Oral, TCMB eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Selin Sayek Böke, Yüksel Çengel, MMDF, TÜRMOB, İYMMMO, İSMMO, VMD ve GİMDER Başkanları ile Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi öğretim üyeleri, Rekabet Kurumu, Gelir İdaresi, MASAK , PWC temsilcileri ve hukukçular alanlarıyla ilgili bildirilerini sunacaklar.

 

İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunlar Derneği Genel Başkanı Hikmet Kabuk,  konuyla ilgili açıklamasında tüm paydaşları kongreye davet ettiklerini belirterek şunları söyledi: ”Türkiye Vergi Kongreleri, vergi konusunda teknik, akademik ve uygulamacıların bir araya geldiği bir platform olarak, toplumun her kesiminde vergi bilincini oluşturmak, vergi ve gelir dağılımı açısından toplum ve devlet faydasına fikir ve düşünceleri dile getirmek, büyüme ve gelir dağılımında sosyal devlet  anlayışına katkıda bulunmak üzere akademik ve bilimsel bir bakış açısıyla ortak payda yaratmak ve bu konuda kanun koyucuları harekete geçirmek amacı taşımaktadır.”

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı