Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

TÜRMOB’tan Destici’ye kınama

Haber Merkezi 19.09.2020 13:54
TÜRMOB’tan Destici’ye kınama

TÜRMOB’tan yapılan açıklamada, Mustafa Destici’nin mali müşavirlerden ve meslek örgütlerinden özür dilemesi istendi.


Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)’tan yapılan yazılı açıklamada, “Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin 17/09/2020 tarihinde TV100 kanalında Yüz Yüze programında yaptığı meslek örgütlerine yönelik “sicili bozuk”, “devletin karşısında olmaktalar ve olanlarla birlikte hareket etmekteler”, “Devletin karşısında olanlarla işbirliği yaptılar” gibi mesnetsiz ve seviyesiz açıklamalarını şiddetle kınıyoruz” denildi.

TÜRMOB’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olan Mustafa Destici’nin yalan ve iftiradan ibaret olan bu açıklamalarını ispata davet ediyoruz. TÜRMOB’un bugüne kadar ne Suriye, ne Libya, ne de dış politika konusunda tek bir açıklaması olmuştur. TÜRMOB, meslek mensuplarına hizmet eden bir meslek kuruluşudur, her zaman hukuk devleti ilkesine bağlı kalmış ve hukuk içerisinde hareket etmiştir.

Bilgisizce meslek örgütlerinin sicil amirliğine soyunan ve kendi gibi düşünmeyen herkesi hain, terörist gören politikalara artık sessiz kalmamız mümkün değildir.

Sayın Mustafa Destici sizi kınıyor ve aşağıdaki sorulara cevap vermenizi bekliyoruz.

1- Elinizde bir sicil terazisi mi var?

2- Sicili bozuk olarak ifade ettiğiniz TÜRMOB’un birçok iftar programına protokol konuğu olarak neden katıldınız? Sicili bozuk olarak gördüklerinizle, devletin karşısında olduğunu söylediklerinizle neden bir araya geldiniz?

3- TÜRMOB’un, devletin dış politikasına aykırı tek cümlesini, hukuk devleti ilkesinden ayrılmış tek bir eylem ya da söylemini gördünüz mü?

4- Hakkında haktan hukuktan ayrıldığına ilişkin tek bir kelime edemeyeceğiniz bir kamu tüzelkişisini hangi saikle devlet düşmanı gibi lanse ediyorsunuz?

5- Bir kurumun ya da bu kurumun temsilcilerinin muteber olması için sizin gibi düşünmesi mi gerekir? Bu ayrıştırıcı söylemlerinizle ülkeye ve insanlığa ne katacağınızı zannediyorsunuz?

6- Gündemi değiştirecek başka konu kalmadığında meslek örgütlerini ağzınıza almayı politika mı zannediyorsunuz?

7- Kapatılmak, azledilmek, kayyum atamak vs. gibi söylemlerin bizleri yıldıracağını mı düşünüyorsunuz?

Mustafa Destici, TÜRMOB başta olmak üzere 120 bin mali müşavir ile Yeminli Mali Müşavirden ve meslek örgütlerinden özür dilemenizi bekliyoruz.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa