Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

GİB’den SM, SMMM ve YMM’lere teşekkür

19.05.2020 06:00

Gelir İdaresi Başkanlığı Kovid-19 Pandemisine rağmen, mükelleflerin beyannamelerini düzenlemek üzere bürolarına gitmek zorunda kalan SM, SMMM ve YMM meslek mensuplarına teşekkür etmesi olumlu karşılandı.

Aydın TÜRKER

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı(GİB) bir ilke imza atarak, Kovid-19 Pandemisine rağmen özverili çalışmalarından dolayı meslek mensubu SM, SMMM ve YMM’lere teşekkür etti.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Kovid-19 salgınına rağmen toplumun büyük çoğunluğu evlerinde kaldığı sırada, mükelleflerin beyannamelerini düzenlemek için bürolarına gitmek zorunda kalan meslek mensuplarını takdir eden SMS teşekkürü olumlu karşılandı.

Gelir İdaresi Başkanlığının mesajında, “Vergi mükellefleri ile idaremiz arasında önemli vazifeler gören siz değerli meslek mensubuna salgın sürecinde göstermekte olduğunuz özverili çalışmalarınız nedeniyle teşekkür ederiz.” ifadesi yer aldı.

Sinem ÖZKARA

Dün ofisinde çalıştığı sırada görüşünü aldığımız SMMM Sinem Özkara, “Hesap emekçileri olarak, riski alarak, süreci devam ettirmek adına sokağa çıkma yasağında bile ofislerde olan bizler için geç de olsa kıymet bilinmesi güzel bir şey tabi. Değer gören bir meslek grubu olmak tek temennimiz...” dedi.

SMMM İsa Erdönmez ise Gelir İdaresi Başkanlığının Koronavirüs salgın döneminde büyük özverilerle çalışan meslek mensuplarına teşekkür ederek, takdir etmesini olumlu bulduğunu söyledi. Erdönmez, bir adım daha atılarak, SMMM’lerin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti.

Gelir İdaresi Başkanlığının Meslek mensuplarına teşekkür mesajı göndermesini olumlu karşıladıklarını belirten YMM Hikmet Kabuk, şunları söyledi:

Hikmet KABUK

“Ülkemizin Covid-19 ile mücadelesinde büyük önem taşıyan finansmanın sağlanmasında Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi, 1. Dönem Geçici Vergi ve Yıllık Kurumlar Vergisi'nin önemli bir payı bulunmaktadır. Bu vergilerin beyanlarının süresinde yapılabilmesi için Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, Yeminli Mali Müşavirler ve çalışanları olarak, diğer hayati sektörlerin çalışanları ile birlikte sokağa çıkma yasağı sırasında da çalışmalarımıza özveri ile devam ediyoruz. 31 Mayıs 2020'ye kadar kararlaştırılacak diğer sokağa çıkma yasaklarında da aynı özveri ile çalışmaya devam edeceğiz.

Gelir İdaresi Başkanlığının Meslek mensuplarına teşekkür mesajı göndermesini başta ben olmak üzere tüm camiamız olumlu karşıladı. Gelir İdaresi Başkanlığına ince düşüncesinden dolayı teşekkür ederiz.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor