Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

Mali Müşavirler Mardin’de toplandı

15.07.2019 16:02

 

Mütia AVUKA – Mardin

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Odaları Oda Başkanları Platform toplantısı Mardin’de gerçekleşti. Mardin SMMM Odası ev sahipliğinde yapılan platform toplantısına TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, TÜRMOB eski Genel Başkanı ve Ekonomiden sorumlu eski Bakan Dr. Masum Türker, Mardin Defterdarı, Salih Gökalp yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi SMMM oda başkanları katıldı.

Mardin, Şırnak SMMM Oda Başkanı Hamit Durgan, platform toplantısı hakkında geniş bilgiler verdi.

Toplantıda Dr. Masum Türker, Türkiye ekonomisinin dış güçler tarafından kuşatma altında olduğunu belirterek, bu konuda büyük sıkıntıların ortaya çıkmasının söz konusu olduğunu, muhasebeci ve mali müşavirlerin kuşatmanın aşılmasında önemli bir işleve sahip olduklarını belirtti. Türker, “Bu nedenle muhasebeci mali müşavirlere verilen ön denetim yapma yetkisiyle ilgili düzenlemeleri yaparak etkin çalışmalarını sağlamalıdır. Muhasebeci mali müşavirlerin yetkisi kullandırıldığı takdirde, Türkiye’de yaratılan katma değerin adil dağılımı, vergi gelirlerinin artması, vergi kayıp ve kaçaklarının önlenmesi sağlanacaktır. Dijitalleşme sürecinde muhasebeci mali müşavirler yeni görevler üstlenecek ve önemi daha da artacaktır.” dedi.

Ülke ekonomisinin iyi olmadığını belirten TÜRMOB Genel Başkanı  Masis Yontan, sadece bugün Türkiye’de değil tüm dünya ülkeleri ekonomik sıkıntılar içerisinde ve bu sıkıntılardan çıkabilmek için arayışlarda olduklarını söyledi.

Yontan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değerli arkadaşlarım bugün şöyle bir etrafımızdaki ülkelere bir bakalım, her ülke ekonomik sıkıntılar içerisinde çırpınıyor, ülkemizde buna dahildir. Yapılması gereken şeyleri biz ilgili bakanlıklara bildirdik, ama bizim gündemimiz Beyan Süreleri, Haksız rekabet, KDV gelir vergisi çelişkisi, serbest meslekte giderler, sorumluluklar, ’Mücbir sebep, geri kazanım katılım payları, atık ve poşetler mevzuat karmaşıklığı, İndirim ve istisnalar, ’Teşvikler, yeşil pasaport’ Angaryalar, muhtasar, SGK birleşmesi, Turizm ajansı, net hasılat esası, mali tatil, arabuluculuk. Bugün bir ülkenin kalkınması için mutlaka mesleğimizdeki eğitime ağırlık verilmesi gerekir. Eğitimdeki amaç ve hedef Kaliteli  ve Derinlik eğitim, Eğitimde derinlik, Düşüncede derinlik eylemde derinlik, Muhasebe işlemlerinde denetimde finansal tabloların düzenlenmesi ve sunumunda derinlik, taraflara fayda  ve teknolojik, sosyal ekonomi, finans  yaşamda derinlik ve okurluk, toplumsal  yarar ve fayda,toplumsal düşünce ve davranış, Toplumsal sorumluluk, Kurum Kültürü’nü farkındalık, güven, İnsan potansiyelini üst seviyeye çıkarmak için eğitim, E-Ticaret, E-defter, E Beyanname, E Tebligat,E-Makbuz, E-Teminat mektubu, Robotlar dijital,yapay zeka,bulut teknolojisi,Huzur,Güven  ve  barış’a katkı için eğitim gereklidir. Bugün ülkemizde devalüasyon var. Dolar ve avro aldı başını gidiyor. Son 10 yılda ödenen dış borç faizi 211.4 Milyar dolar. Bu yıl ise 34milyar dolar. Saniyede ödenen faiz 1.078 dolar Merkez Bankasının resmi döviz ve altın rezervi  ise 100 Milyar Dolardır.”

Genel Kurulda değişen bazı illerin eski oda başkanlarına plaket verildi.

TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan (sağda), Batman SMMMO önceki dönem Başkanı Servet Kurt’a plaketini verdi.


TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan (sağda), Mardin SMMMO önceki dönem Başkanı Nurullah Budak’a plaketini verdi.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Masum Türker (sağada), Elazığ SMMMO önceki dönem Başkanı Selim Sabit Önal’ın plaketini Elazığ SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi İshak Canpolat’a verdi.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Eray Mercan (solda), Urfa SMMMO önceki dönem Başkanı İbrahim Halil Akman’a plaketini verdi.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Erdem (solda), Adıyaman SMMMO önceki dönem Başkanı Nazif Atalay adına plaketini Adıyaman SMMMO Başkanı Mehmet Murat Koca'ya verdi.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk (solda), Gaziantep SMMMO önceki dönem Başkanı Hüseyin Özbay adına plaketini Gaziantep SMMMO Başkanı Hakan Özseven'e verdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı