Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Lotus İstanbul Müzik Grubundan muhteşem konser

Mütia AVUKA - Mardin 16.06.2019 13:19

Üç kadın sanatçı akademisyen tarafından oluşan Lotus İstanbul Müzik Grubu, Mardin Müzesinde verdikleri kenserde, dünün ve bugünün şarkılarını üç dilde icra etti.

 

Lotus İstanbul Müzik grubu, Mardin tarihi Müze’sinde verdiği konserde, dünün ve bugünün şarkılarını üç ayrı dilde  dinleyicileriyle buluşturdu.

Mardin Müzesi  terasında verilen konserde, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Müze Müdürü Nihat Erdoğan, İstanbul, Ankara ve çeşitli illerden gelen şarkı sevenler bir araya geldi.

Üç kadın sanatçı akademisyen tarafından oluşan Lotus İstanbul Müzik Grubu; Kanun sanatçısı  ve İstanbul Medeniyetler  üniversitesi  Türk Musikisi  Öğretim Görevlisi Dr. Seda Tüfekcioğlu, ses sanatçısı- besteci ve aynı zamanda  Manchester Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Tuğba Aydın Öztürk, Piyanist ve besteci, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türk Musikisi Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Tuncer'in verdiği konserde, Mardin türkülerini Türkçe, Arapça ve Süryanice icra etti.

Akademiden günlük  hayata dizi ve film müzikleri adını taşıyan program, müzikli  söyleşi şeklinde gerçekleşti. Son yılların çok sevilen  dizi ve sinema  müziklerini seslendiren grup, bu  konserde Mardin yöresine  ait türküleri de hikayeleri eşliğinde  dinleyicilere sundu.

Konserden sonra  Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, sanatçılara  Mardin anısını çeşitli hediyeler verdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı