Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Kerkük’ten Anadolu’ya İrfanî Türküler

Sibel TÜRKER 31.05.2018 19:09
Kerkük’ten Anadolu’ya İrfanî Türküler

2 Haziran Cumartesi akşamı, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verilecek konserde, Şanlıurfa, Elazığ (Harput), Erzurum ve Kerkük’ten tasavvufi türküler, ilahiler, hoyratlar ve gazeller seslendirilecek.

Saye Müzik Topluluğu, “Kerkük’ten Anadolu’ya İrfanî Türküler” başlıklı konserle, 2 Haziran Cumartesi akşamı, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak.

Konserde; Kerküklü sanatçılar Ahmet Tuzlu ve Ahmet Benne, Şanlıurfalı gazelhan Bekir Çiçek, Erzurumlu mahalli sanatçı Yakup Aktaş, Türk halk müziğinin efsane sanatçılarından Mükerrem Kemertaş’ın oğlu Tuncay Kemertaş, Elazığlı halk müziği sanatçıları Adnan Çilesiz ve aynı zamanda konserin şefliğini de üstlenen Turgay Coşkun solist olarak sahne alacak.

Geniş bir coğrafyanın tasavvufi ve müzikal zenginliğinin aynı sahnede buluşacağı gecede; Şanlıurfa, Elazığ (Harput), Erzurum ve Kerkük’ten tasavvufi türküler, ilahiler, hoyratlar ve gazeller seslendirilecek. Seyirciler, eserleri klasik icralarının yanı sıra modern düzenlemeleriyle de dinleme imkânı bulacaklar.

Konserde yirmi iki eser seslendirilecek. Seyreyle Güzel, Susuzam Çölde, Şem-a Yanar Pervaneler, Rahmeyle Mene, Ya Habib Allah, Arzuhal İçin Sultana Geldim, Dilimizle Diyelim ve Can Kerkük bu eserden bazıları.

Geleneksel ve Modern Sazlar İrfanî Türkülerde Birleşti

Konserde solistlere; kemanda Ertuğrul Coşkun, udda Hasan Sümbüllü, bas gitarda Burak Demir, viyolonselde Onur Akkuş, kavalda Ahmet Mustafa Yelden, perküsyonda Burak Çakır, Veysel Ateş ve Emre Güney, bağlama da ise Erkan Şölen ve Candeniz Eroğlu eşlik edecek.

Ücretsiz Müzik Ziyafeti

Ramazan İstanbul etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek Kerkük’ten Anadolu’ya İrfanî Türküler başlıklı konser, saat 21.45’te başlayacak ve ücretsiz olacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem