Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Gazeteci  Semih Hız’ın  “Renklerin Sesi” sergisi beğeni  topladı

Kültür Sanat Servisi 17.10.2018 15:10

Gazeteci Semih Hız, yılların yorgunluğunu atarak yaptığı resimlerden oluşan "Renklerin Sesi" adlı sergisi, Küçükçekmece Atakent Kültür Merkezi’nde 1 Kasım 2018 tarihine kadar izlenebilecek.

Gazeteci  Semih Hız’ın  “Renklerin Sesi” sergisi Atakent Kültür Merkezi’nde açıldı.


Semih Hız’ın dostları, gazeteciler, sanat insanları ve resim meraklılarının katıldığı serginin açılışını, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ve Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik yaptı.

Gazeteci Semih Hız'ın "Renklerin Sesi" adlı resim sergisinin açılışını Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden ve Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik yaptı.


Semih Hız ise konuşmasında, uzun yıllar görev yaptığı medyadaki çalışmalarının yorgunluğunu Küçükçekmece’deki sanat kurslarında resim yaparak dinlendiğini söyledi ve başta hocası ressam Haldun Erinç’e, Küçükçekmece Belediyesi’ne ve gazeteci eşi Leyla Hız’a teşekkür etti.


Semih Hız,  ayrıca sergiye katkıda bulunan sanatçı dostlarından Cam Kesme Mozaikleri ile muhteşem eserleri gerçekleştiren Halil Pocar’a ve ressam Ayşe Pocar ile Işık Yurdayarar'a minnetlerini sundu.

Yoğun ilgi gören Semih Hız’ın resim sergisine (soldan sağa) Leyla Hız, Engin Çağı, Küçükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Salih Nurettin Çevik, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Engin Köklüçınar ve Gazeteci Mustafa Dolu katılanlar arasındaydı.


Katılımcıların, sergideki tabloların karşısında dakikalarca ayrılmadığı dikkati çekti. Bir gazeteci “El, beynin uzantısıdır” cümlesiyle; resim sanatının ressamın iç ve dış dünyasının hayata yansımasıdır, dedi. Halil Pocar ise; Atatürk’ün “Sanatkâr, toplumda uzun çalışma ve çabalardan sonra alınan ışığı ilk hisseden insandır” ifadesini kullandı.

Halil Pocar, Haldun Erinç, Semih Hız, Engin Köklüçınar ve Abdullah Nebioğlu.

1975 yılında resim yapmaya başlayan Semih Hız; TRT, ARD, AVA ve STAR TV’de çalışmalar yaptı. Çeşitli gazete ve dergilerde yazıları çıktı. Gazeteciler Cemiyeti üyeliği ile İstanbul Gazeteciler Derneği’nde 15 yıl yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Küçükçekmece Atakent Kültür Merkezi’nde bulunan sergi 1 Kasım 2018 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa