Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Gazeteci Adnan Avuka adına özel ödül

(Hürses Haber Merkezi) [email protected] 11.07.2021 21:16

Mardin Valiliğinin düzenlediği “Mardin 4. Ulusal Foto Maraton Yarışması”nda fotoğraf sanatçısı ve gazeteci Adnan Avuka adına özel ödül verilecek.

 

Hürses (Mardin)
 

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliğiyle bu yıl 4'cüsü yapılacak olan “Mardin 4. Ulusal Foto Maraton Yarışması”nda, dereceye girecek fotoğraf sahiplerine çeşitli ödüller verilecek.

 

Mardin Valiliği, Mardine değer katan efsane isimleri de unutmadı. Yarışmada dereceye giren fotoğraf sahiplerine; Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, aralarında ABD olmak üzere 10 ülkede ve Türkiye’de 47 fotoğraf sergisi açan renkli kişiliği ve gazeteciliği ile Mardinlilerin ve Mardin’de görev yapanların gönlünü kazanan gazeteci Adnan Avuka, Telkari gümüş sanatı adına bir çok fırsatı tepen ve sanata gönül veren Süphi Yerlihindi, çöplük alanlara ağaç dikerek ormana dönüştüren ve Mardin’de bulunan kaynak çeşmeleri ayakta tutan Şeyhmus Erginoğlu, Namı diğer Mardinlilerin Şeyhmus Amcası ve Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanları arasında tarihe ismini yazdıran Midyat eski Belediye Başkanı Zekiye Midyat adına özel ödül verilecek.
 

 

Adnan Avuka Kimdir ?

01.07.1950 yılında Mardin’in Savurkapı Mahallesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Mardin’de okudu. İlkokulda okurken gazeteciliğe merak salan Avuka, Jüpiter 12x12‘lik fotoğraf makinesi ile 1966 yılında fotoğraf çekme ve amatörce muhabirlik yapmaya başladı. Adnan Avuka’ın bu merakı ortaokul ve lise yıllarında da devam etti. Ortaokul tahsili sırasında spor dallarının en zoru olan atletizmde başarılar kazanarak, dereceler elde etti. Lise öğrenimini tamamlayıncaya kadar atletizmde çeşitli mesafe dallarında çok iyi sonuçlar aldı.

 

Fotoğraf merakı ile Türkiye’nin çeşitli illerinde 47 defa Mardin fotoğraf sergisi açarak turizme ve Mardin tanıtımında büyük emeği oldu.

 

Eski Mardin Valisi Temel Koçaklar’ın eşleri Sebahat Koçaklar mahiyetinde ilk olarak Suriye Arap Cumhuriyeti’nde Haseke. Halep, Şam illeri başta olmak üzere Mısır Kahire, Avusturya, Viyana (İki defa) ve ABD’de Dinlerin ve Dillerin Hoşgörüler Diyarı Mardin adlı fotoğraf sergilerini açtı. Gazetecilik ve fotoğraf sanatçılığından bir çok ödüller aldı. Yılın gazetecisi seçilmiştir. Evli biri erkek ikisi kız 3 çocuk babası ve 4 torun sahibidir.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı