Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Dağıstanlı'dan, ‘Tarihi Yeniden Sevdirmek/Milli Mücadelenin Kahramanları’ konferansı

Haber Merkezi 17.03.2020 09:41

 

Eğitimci Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Dağıstanlı, “Tarihi Yeniden Sevdirmek / Milli Mücadelenin Kahramanları” konulu konferans için Sosyal Demokrasi Derneğine konuk oldu.
 

 

Dağıstanlı, Derneğin Şişli’deki merkezinde konuklara Milli Mücadeleyi, Milli Mücadeleye katılan kahramanları ve özellikle Erzurumlu Üsteğmen Kara Fatma’nın akıl almaz hayat hikayesini anlattı.

 

Dağıstanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Üsteğmen Kara Fatma, 1914’lerden itibaren Emperyalist güçler tarafından işgal edilen Osmanlı topraklarına yapılan zulümlere, katliamlara, soykırımlara, masum insanların katledilmesine seyirci kalmamış; eline silahını almış, oğlu, kızı, kardeşleri, gözü pek milisleriyle mücadeleye başlamış. Yüz yıl önce ülkenin işgal edilişine seyirci kalmamış kahramanca savaşmıştır. Kara Fatma’nın seyirci kalmadığı bir gerçek de Sadrazam Damat Ferit Paşa’nın, Türk Milletinin yanında durmayıp, işgalci İngilizler tarafını tutmasıdır. Ermeni ve Rum çetelerle mücadele etmiştir. Yaralanmıştır, esir edilmiştir ama yılmamıştır. Mustafa Kemal’den görev alıp yanına topladığı kadın, erkek milisleriyle Yunan ve İngilizlere Anadolu’yu dar etmiştir.

 

Onurlu, haysiyetli olan Üsteğmen Kara Fatma Cumhuriyet kurulduktan sonra, kendisine verilen İstiklal Madalyasını göğsünden eksik etmemiş; fakat kendisine bağlanan emekli maaşını kabul etmeyip Hilal-i Ahmer’e (Kızılay) bağışlamıştır."
 

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan İnsani Finans Uzmanı Gülru Sezginer de Kalkınma için olmazsa olmaz olan: ‘Sürdürülebilir Nitelikli Eğitim’ konusunda açıklamalar yaptı. Sezginer, 17 Başlık altında topladığı Sürdürülebilir Nitelikli Eğitim çalışmalarını tek tek anlattı.

 

‘Tarihi Yeniden Sevdirmek’ başlığı ise, Gülru Sezginer’in, konferans için hazırladığı başlık idi. İstanbul’un muhtelif yerlerinde Nitelikli Eğitim için Atölyeler kurulması gerektiğini ve bu atölyelere her yaştan ve her sınıftan insanın katılması gerektiğini belirten Gülru Sezginer, daha da önemlisi, son yıllarda Türkçemizin içinde bulunduğu olumsuzluklardan kurtarılabilmesi için; Güncel Kullanılan Türkçe, Noktalama ve Yazım Hatalarını da içine alan ‘Yazarlık Dersi Atölyeleri’nin açılmasını tavsiye etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Askerin karadaki ateş gücü yerli çözümle artacak

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

''Mısır ve Türkiye'nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır''