Gündem

Gündem Haberleri

KOÜ Tıp Fakültesi’nden büyük gurur

Haber Merkezi 04.07.2018 18:35
KOÜ Tıp Fakültesi’nden büyük gurur

Her alanda yetiştirdiği nitelikli insan gücüyle Marmara Bölgesi ve Türkiye’de adından söz ettiren Kocaeli Üniversitesi, nitelikli Tıp Eğitimi konusunda da uluslararası kalitede eğitim vermeye devam ederek diğer üniversitelere örnek oluyor.

Bölgenin en önemli sağlık kuruluşu olan Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (UTEAK) tarafından bir kez daha akredite edildi. 2018-2024 yıllarını kapsayan akreditasyon belgesi ile Tıp Eğitimi konusunda KOÜ’nün uluslararası hekim yetiştirdiği belgelenmiş oldu.

“KOÜ, Akredite Olan İlk Üniversitelerden Biri”

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Fakültenin uluslararası standartta eğitim vermesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, akreditasyon belgesini alan ilk üniversitelerden birisidir. Bu akredite 6 yıl geçerli. 2018’de dolacak olan akreditemizi, 2017 yılında çalışmalara başlayarak yeniledik. Uzun bir sürecin ardından güçlü ve geliştirmemiz gereken yanlarımızı raporladık. Nitekim 2018 yılının ocak ayında yeniden akredite (re-akredite) olduk. Türkiye’de 90 civarı Tıp Fakültesi arasından re-akredite olan 13 fakülteden biri olduk.” dedi.

Akreditasyon Çalışmaları Devam Edecek

2018-2024 yılları arasında geçerli olan akreditenin ara raporlarla yeniden denetleneceğini söyleyen Prof. Dr. Utkan, “Akrediteyi aldığımız anda 6 yıl boyunca denetleme olmayacak diye bir şey yok. 6 yıllık geçerli olan bu akreditasyon sırasında ara ara son gelişmelere ilişkin rapor vereceğiz. Sadece rapor vermekle kalmayacağız. UTEAK kurulu, yazdığımız raporun doğruluğunu veya eksikliğini kontrol etmek için fakültemizi ziyaret ediyor. Gerekirse öğretim üyelerimizle ve öğrencilerimizle iletişim kuruyor. “ ifadelerini kullandı.

Bu yıldan itibaren ara rapor hazırlamaya başlayacaklarını aktaran Prof. Dr. Utkan, “UTEAK kurulu temel standartların muhakkak olmasını, aynı zamanda gelişme standartlarına çıkmamızı istiyor. 3 yılın sonunda bir ara rapor hazırlayacağız. Ancak bu yıldan itibaren düzenli olarak rapor vermeye başlayacağız. Sene içinde ki performanslarımızı, güçlü ve geliştirmemiz gereken yanlarımızı tıp eğitimi açısından bu raporlarda belirteceğiz. Bu ilerde yeniden re-akredite olmamızı kolaylaştıracak.” dedi.

Akreditasyon belgesiyle KOÜ Tıp Fakültesinin eğitim kalitesinin tescillendiğine vurgu yapan Prof. Dr. Zafer Utkan, “Bizim bu şekilde değerlendirilerek dışarıdan farklı bir gözle izlenmemiz kendi açımızdan büyük bir avantaj. Tıp eğitimindeki fark etmediğimiz özelliklerimizi dikkate almamızı, düzeltmemizi sağlıyor.” açıklamasını yaptı. Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Tıp Fakültesi’nin, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için ÖSYM kılavuzunda ‘UTEAK tarafından akredite edilmiş Tıp Fakülteleri’ arasında ayrıcalıklı bir yer edindiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa