Gündem

Gündem Haberleri

Her annenin hikayesi farklıdır...

Haber Merkezi 18.01.2021 02:42
Her annenin hikayesi farklıdır...

 

Anne ve Çocuk Markaları Stratejisti Esra Baykal, farklı anne profilleri üzerine yaptığı araştırma sonuçlarının yer aldığı Anneleri Anlayan Marka Olmak kitabında hedef kitlesi anne ve çocuk olan markalara, anne iç görüleri ve farklı anne profillerine özel pazarlama stratejileri ve proje fikirleri sunuyor.

 

Baykal, 17 yıllık reklam, pazarlama ve strateji tecrübesini, Türkiye’nin her köşesini dolaşarak farklı sosyo-ekonomik sınıflardan kadınlarla gerçekleştirdiği röportajlarla birleştirerek ortaya çıkardığı “dört anne” profilini detaylandırıyor. “Ev kadını”, “çalışan”, “çocuğu için işi bırakan” ve “bekâr anneler” olarak dört farklı anne profili üzerinde duran kitap, markalara anneleri daha iyi tanımaları ve onlarla bağ kurabilmeleri için ipuçları veriyor.

 

Esra Baykal kimdir?

 

İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunudur. Marmara Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansı yapmıştır. Bir stratejist olarak kariyerine, Leo Burnett’te başlamış, McCANN Erickson, Movida Plus MAP, Art Grup Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan ofislerinde stratejik planlama direktörü olarak devam etmiştir.

 

Perakendeden gıdaya, otomotivden bankacılık sektörüne kadar pek alanda stratejik iletişim danışmanlığı yapmış olan ve dünyada pek çok ödüle layık görülen Esra Baykal, yıllar içerisinde değerli üniversitelerde seminer, ders ve eğitimler vermiştir. 2017 yılında Türkiye’nin 2. markalı dersi olan “Game Kudra İletişim Oyunları” programını, Altınbaş Üniversitesi, Pazarlama ve Marka Yüksek Lisans Programı’na kazandırmış ve 2 yıl boyunca öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

 

Endüstri Radyo’da her Perşembe yayınlanan “Zamana Kafa Tutanlar” programının sunucusu ve yapımcısıdır.

 

Halen müşterilerine stratejik planlama, iletişim stratejileri, araştırma metodolojileri, kurumsal sosyal sorumluluk modelleri, dijital pazarlama stratejileri ve tüketici içgörürleri konularında eğitim, moderasyon ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Otomotiv

Opel, elektrikli Frontera'nın örtüsünü kaldırdı

Ekonomi

Mercedes'in elektrikli satışı 3 kat arttı

Otomotiv

Stellantis Pro One, Hysetco'ya hidrojenli Peugeot e-Expert teslimatına başladı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor