Gündem

Gündem Haberleri

Hakkari'de iki terörist etkisiz hale getirildi 

Hakkari (AA), 08.08.2018 22:27
Hakkari'de iki terörist etkisiz hale getirildi 

Yüksekova ilçesinde bir polisin şehit edildiği, 8 polisin yaralandığı terör saldırısının faili olduğu belirlenen PKK'lı iki terörist etkisiz hale getirildi.

 

 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir polisin şehit edildiği 8 polisin yaralandığı terör saldırısının faili olduğu belirlenen PKK'lı iki teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"3 Ağustos'ta Yüksekova ilçesi Yukarıölçekli köyü yakınlarında bir polis özel harekat personelinin şehit olması ve 8 polis özel harekat personelinin de yaralanmasına neden olan konvoya el yapımı patlayıcı madde (EYP) ile saldırı olayının faili 2 bölücü terör örgütü mensubu 8 Ağustos'ta saat 10.30 sıralarında ilimiz Yüksekova ilçesi Onbaşılar köyü Çamdalı kırsal alanında bulunan bir mağarada tespit edilmiştir." 

Yapılan "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verildiği aktarılan açıklamada, çıkan çatışma sonucu PKK'lı iki teröristin saat 18.00 itibarıyla etkisiz hale getirildiği ve konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği kaydedildi. 

Kadın teröristin cesedi bulundu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda kadın teröristin cesedinin bulunduğu bildirildi. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Bu kapsamda 7 Ağustos'ta Şemdinli ilçesi Balkayalar Mahallesi kırsal alanında icra edilen arama tarama faaliyetinde PKK'lı kadın teröristin cesedi bulundu, AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, buna ait 6 şarjör, 3 el bombası, telsiz ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa