Gündem

Gündem Haberleri

Gazeteci Cenk Başlamış ile “Bir Türk Gazetecinin Gözünden RUSYA” söyleşisi

Haber Merkezi 15.11.2018 19:59
Gazeteci Cenk Başlamış ile “Bir Türk Gazetecinin Gözünden RUSYA” söyleşisi



Rusya uzmanı gazeteci Cenk Başlamış “Bir Türk Gazetecinin Gözünden RUSYA” başlıklı söyleşisiyle 17 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’daTarihçi Kitabevi’nde.

SSCB yıllarından başlayarak Moskova'da tam 21 yıl görev yapmış emektar gazeteci Cenk Başlamış, Sovyetler-Rusya ile ilgili binlerce haber yazdı, Kafkasya’yı, Orta Asya’yı ve Baltık ülkelerini gezdi, yazı dizileri hazırladı.

Mihail Gorbaçov’dan Vladimir Putin’e, Ebulfeyz Elçibey’den Haydar Aliyev’e, Eduard Şevardnadze’den Mihaill Saakaşvili’ye yüzlerce politikacı ile söyleşiler yaptı. Rusya arşivlerinde çalıştı, yazı dizileri hazırladı. Makaleleri Rusya’da çok sayıda gazete ve dergide yayımlandı. 32. Gün’e, CNN Türk’e katkıda bulundu. BBC Türkçe ve Rusça ile Deutsche Welle’nin Türkçe radyo servisleri için yorum yaptı.

1989’dan 2010 yılı sonuna Türkiye’ye dönerek Milliyet’te Yazı İşleri Müdürü oldu. 2011 yılı ortalarında gazeteden ayrıldı. Bir süre İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gazetecilik dersi verdi. Şu anda bağımsız medya eleştiri sitesi Medya Günlüğü’nü yönetiyor ve Rusya ile ilgili gelişmeleri değerlendirmek için değişik televizyon kanallarındaki programlara katılıyor.

“Sovyetleri Yıkan Darbe: Kuğu Gölü Operasyonu”, “Rusya’da bir Çılgın: Jirinovski”, “Gorbaçov’dan Putin’e Rusya’nın Sırları”, “Vladimir Vladimiroviç Putin: Rusya’yı Ayağa Kaldıran Lider” kitaplarını yazan Cenk Başlamış, söyleşinin ardından kitaplarını imzalayacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi