Gündem

Gündem Haberleri

Fotokromik gözlükler hayatı kolaylaştırıyor

Haber Merkezi 02.08.2020 16:25
Fotokromik gözlükler hayatı kolaylaştırıyor

İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası Genel Sekreteri Ramazan Özmutlu, fotokromik(kolormatik) camlı gözlüklerin hayatı kolaylaştırdığını vurguladı.


İstanbul Optisyen Gözlükçüler Odası Genel Sekreteri Ramazan Özmutlu, güneş ışığına maruz kalındığında koyulaşan fotokromik lensli gözlüklerin, hayat kalitesini artırdığını ifade etti. Fotokromik gözlüklerin toplumca çok bilinmese de kullanıcılar tarafından memnun kalındığını belirten Özmutlu; “Eskiden yakın ve uzak gözlükleri ayrı ayrı kullanırken günümüz teknolojisinde artık hepimizin bildiği gibi hem yakını hem uzağı hem de orta mesafedeki uzaklıkları tek bir gözlük ile kolaylıkla görebiliyoruz. Tıpkı bunun gibi fotokromik özellikteki gözlükler de hem normal gözlük hem de güneş gözlüğü olarak kullanılabiliyor. Gözlük camı güneşe çıkıp ultraviyole ışığa maruz kaldığında koyulaşarak zararlı ışınların göze ulaşmasını engelliyor ve güneş gözlüğü görevi görüyor; tekrar kapalı ortama girip ultraviyole ışınlardan uzaklaşınca ise hızlıca şeffaflaşarak normal gözlük görevi görüyor. Bu sayede gözlük kullanıcıları iki gözlük taşımak zorunda kalmadıkları gibi açık havaya çıkarken ya da kapalı ortama girerken gözlük değiştirmek zorunda kalmıyorlar.” dedi.

Avantajı nedir? Kimler için önerilir?

Özellikle açık alan ile kapalı alan arasında geçişli meslek gruplarında çalışanların fotokromik gözlük kullanmalarını tavsiye eden Genel Sekreter Özmutlu; “Işık hassasiyeti olan, açık havada uzun süre geçiren kullanıcılar veya küçük yaşta dışarıda uzun süre oyun oynayan çocuklar, ergenlik çağında olan ve yetişkinlerden daha uzun süre dış ortamda bulunanlar, yaşa bağlı olarak yakını görememe sorunu olan genç presbiyoplar; kullanım kolaylığı ve göz sağlığı bakımından fotokromik özellikli gözlükler tercih etmelidirler. Ayrıca göz ve görme sağlığımızın korunması, ihtiyaç duyulan gözlük camları, güneş gözlüğü ve her türlü lensler, renkli lens, numaralı kontakt lensler hakkında en yakın sağlık danışmanınız olan üstelik yılda en az 2 defa Sağlık Bakanlığı’mızca denetlenen optisyen gözlükçüleri tercih etmeniz, göz sağlığınız için doğru olanıdır.” dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz