Gündem

Gündem Haberleri

“Şimdi Sıra Bizde Projesi” mesleki eğitimleri başladı

Duygu KARA 14.04.2018 08:18

İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER), İşte Kadın Derneği, Bahçelievler Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan ŞİMDİ SIRA BİZDEProjesi mesleki eğitimleri başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile kadınlara liderlik, işgücü potansiyeli ve girişimcilik ruhlarının ortaya çıkarılması için gerekli hazırlıkların yapılması, iş bulmaları ve iş kurmalarını sağlanması amaçlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıve Bahçelievler Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 50 kadına kişisel kapasite geliştirme, mesleki eğitim ve beceri kazandırma,çocuk gelişimi, hasta ve yaşlı bakımı,finans, muhasebe, iş planlama, işletme, girişimcilik eğitimleri ve mentörlük hizmetikonularında 6 haftaboyunca verilecek eğitimlerin ilk gününde KAGİMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Şişman konuşmasında, ülkemizde kadının güçlendirilmesinin, eğitim ve çalışma hayatının her safhasında yer alması ile mümkün olacağı, buna bağlı olarak farklı yaşlardan ve eğitim düzeylerinden bir araya gelen kadınlarla yapılacak eğitimler sonrasında merkez olarak mentörlük desteği ile de yanlarında olduklarını belirtti.

11 Nisan 2018 Çarşamba günügerçekleştirilen tanışma ve kurs programının genel akışı hakkında yapılan bilgilendirmeden sonraMerkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tuna Uslu, Teknik Alanlarda Fırsat Eşitliği Farkındalığı, Mesleki Yeterlilikler- Meslek Seçimi ve Periyodik İşlemlerikonusunda sunum yaptı. İkinci kısımda, İstanbul Gedik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Mustafa Kemal Kördeve, Öğr. Gör. Emre Gümüş, Öğr. Gör. Esra Duru İşbilen, Öğr. Gör. Elvan Dürbin, Öğr. Gör. Gültaç Akkaya, Öğr. Gör. Beylem Akkuş, Öğr. Gör Aytaç Uğur Erden ve Öğr. Gör. Fatma Şükran Yapıcıuzmanlık alanlarına göre eğitim verecekleri meslekler hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.

Programın öğleden sonraki bölümünde Marmara Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Alanda Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü İktisat Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Akgül Yılmaz, “İktisadi ve Mali açıdan Türkiye’de Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği”konulu konferansını verdi. Dr. Öğr. Üyesi İlknur Hacısoftaoğlutarafından koordine edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dersi Konferansları kapsamında öğrencilerin de katıldığı konferansta; ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınması için toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı büyüme modelinin önemi, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadının güçlendirilmesi ile işgücüne katılımının % 33’lerden daha yükseğe çıkarılması gerektiği çarpıcı sayısal verilerle vurgulandı. Sunumda, kadınları destekleyen kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri, bilinmesi gereken önemli hukuki düzenlemeler ve güncellenen teşvik alanları hakkında da bilgi verildi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa