YAZARLAR

Tüm Yazıları Fehmi Çalmuk

Ne Ağustos Ayı Ama?

11.08.2020 09:23

 

Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane parkında
Ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında

 

Cem Karaca’nın şarkısını hatırlar mısınız? Bu şarkıyı aklıma getiren son günlerdeki ilginç gelişmeler...

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ağustos ayında yaşanacak/yaşanması muhtemel olaylara dikkat çekerken öylesine gelişi güzel açıklamalar olmadığı açıktır.

 

“Peki ne olacaktır?” sorusunu “Ne olması muhtemeldir?” şeklinde yöneltsek ne dersiniz?

 

Operasyonel bir kanal olarak basın dünyasına girmesine karşın devletin akredite blokajına takılan Haber Global televizyonu ilk günden itibaren Cumhur İttifakı’nın stratejik ortağı MHP’nin kapısını aşındırmaya da devam devam ediyor. Televizyon yönetiminden gönderilenler yeni getirilen ve onların MHP üzerinden iktidar ile kurmaya çalıştığı irtibatlanma ihtiyacı görünürde Azeri bir iş adamı Elnur Abdullayev’in varlık mücadelesi olmasa gerek.

 

Haluk Kırcı, Haber Global Televizyonuna konuk oldu.
 

Haber Global, fazla değil az bir zaman önce derin olduğu kadar “resmi hizmete mahsus” bir sondaja başladı. Yayıncılıkta İslami sermayenin ABD ve Yahudi sermayesi ile buluşmasında vitrin önüne çıkarılan Jülide Ateş’in görünürde habercilik atlatması ancak bilinir de “gelecek tahayyülü” olarak Haluk Kırcı’yı 40 sorunun muhatabı yapıverdi.

 

Röportaj yapılacak kişi ne Jülide Ateş’in ne de Haber Global TV’nin tercihi değil mecburiyetiydi.

 

Kırcı’nın mesajı netti:

 

-Türkiye Cumhuriyet’inin hizmetindeyim. Ben Türk İslam Kültürü'nden gelen neyin ne olduğunu bilen biriyim. Ben kendimi cephedeki asker gibi hissediyordum.

 

“Türkiye Cumhuriyet’inin hizmetindeyim” mesajı uyutulan hücrelerin şifresi “Hizmet emri” niteliğindedir.

Devletin derin aklı olur” diyen Kırcı gelecek tahayyülünün şifrelerini veriyor. “Devlet var devletin gücü var. Devlet gidecek Can Dündar'ı bulup getirecek yargılayacak.”

MHP Lideri Türkmen Bey’i Bahçeli’nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “eve dön” çağrısını bir ay önce Haluk Kırcı yorumlamıştı.

Kırcı, Meral Akşener'i gelecekte MHP Genel Başkanı olarak görüyor musunuz? Sorusuna şu cevabı vermişti:

Meral Akşener bunu kendi de istemez. Kadının yılları kavgayla geçti bir kere fiziki gücü daha kaldırmaz. İnsanların birleşmesi ve parti başına geçmesi zorla olmaz. Ülkenin başına bir şey gelirse zaten bu her şekilde olur. Bu ülke menfaati için mücadele verdik. Siyaseten kavga edebilirler.”

Akşener iyi yetiştirilmiş bir siyasetçi… Cevabı Kırcı’nın yorumu kadar adrese teslim mesajlar içeriyordu:

Milletin sesini duymak yerine siyasi magazinle meşgul olmasını hoş bulmadığımı ifade etmek isterim. Sayın Erdoğan lütfen ortağınızı üzerimize sardırmaktan alın, yeterli ilgiyi gösterin lütfen

Top, Külliye’ye atılmış iken orasının yorumu da oldukça ilginçti:

-‘Eve dön, benden sonra sensin’ diyor. Ne var bunda?

Mustafa Baki Ersoy, MHP Lideri Bahçeli’nin eski model otomobilini satın almıştı.

KKTC’de Paşa Gibi Korona Zulmü

Söz MHP’den açılmışken geçen hafta bir MHP milletvekili ile ilginç bir olay gündeme geldi:

MHP Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un, Kıbrıs ziyaretinde yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktı. Halbuki Baki'nin Kıbrıs'a gitmeden önce Kayseri'de yaptırdığı test "negatif" çıkmıştı. Halbuki daha önce Covid-19 koronaya yakalanan Ersoy hastalığı neredeyse ayakta atlatmıştı. Ercan Havaalanında Mustafa Baki Ersoy'dan üç kez test alındı. İki testte sonuç bulunamadı. Üçüncü de “pozitif” sonucu çıkarıldı. Devreye KTTC Başbakanı ve Sağlık Bakanı girdi. Türkiye’de Dışişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı da krize müdahil oldu. Geç de olsa Türkiye’den özür dilendi.

Kayseri’de sevilen Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, MHP Lideri Bahçeli’nin eski model otomobilini satın alarak kamuoyunda kendinden söz ettirmişti. Ersoy’a yakın çevresine anlattığına göre KKTC hükümetinin bu tavrı “Pasha Grup”a yönelik bir tavırdı.

Peki “Pasha Grup” kimdir? KKTC’de ekonomi devi olarak bilinen “Pasha Grup”un sahibi MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş…

KKTC’de 5 yıldızlı kumarhane otel işletmeciliği de yapan grup KTTC’de faaliyet gösteren Akdeniz Karpaz Üniversitesinin de sahibi… Pasha Grup Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Erbaş, geçenlerde Covid-19 pandemisi nedeniyle eve kapanılan ve birçok işlemin dijital ortama taşındığı bu dönemde hükümetin özel vergilendirme ile online casino olgusunu başlatmasını önermişti.

KKTC hükümetinin “Pasha Grup”a yönelik bir tavrı yüzünden sağlık göz altında tutulanMHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın öz yeğeni…

Dayı-yeğen aynı dönemde ve MHP’de siyaset yapıyor. Dayı-yeğen uzun bir süredir Kayseri’den Kütahya’ya oradan da KKTC’ye uzanan siyasi ve ekonomik ilişkiler bakımından yakın takipte bulunuyor. Bu konu üzerinden tartışmaları daha çok izleyeceğiz.

Aylin Nazlıaka CHP Kadın Kolları Genel Başkanı oldu.

CHP’de Sular Durulmuyor

Ağustos ayında siyasetin CHP tarafında öylesine ilginç gelişmeler var ki tam evlere şenlik… Aynı Deniz Baykal döneminde yaşanan kaset skandalına benzer iddialar kol geziyor. Bu iddiaların kurultay sonrası çoğalması Parti Meclisi sonrası parti yönetiminin şekillenmesinde ise bu iddialar ete kemiğe bürünüyor.

 

CHP’de parti içi bir hesaplaşma için gün sayılıyor.

 

CHP’deki esas bomba Muharrem İnce’den… Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden CHP'linin kim olduğunu bildiğini belirterek "Bir genel başkan yardımcısı gitti Saray'a. Yüzde 100 emin olsam ismini açıklayacağım ama yüzde 99 eminim" dedi.

 

İnce'nin yakın çevresi o ismin; Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu iş birliği ile yeniden oluşturulan Parti Meclisi’ne sürpriz bir şekilde alınmayan genel başkan yardımcısı olduğuna işaret ediyor.

 

Oduncu ve yılan hikayesini bilirsiniz. Oduncu oğlunu, yılan kuyruğunu kaybedince ''Onda evlat acısı, yılanda kuyruk acısı varken kimse onların dost olmasını'' beklemesin…

Haberler

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "İyilik Gemileri"nin Gazze'ye yolculuğunu anlattı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Ekonomi

Havacılık sanayisinde 20 milyar dolarlık buluşma

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Gündem

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun tamamlandığını açıkladı

Gündem

İran'dan İsrail'e hava saldırıları

Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kamyonet otomobile çarptı, 2 ölü, 4 yaralı