YAZARLAR

Tüm Yazıları Elif İnci Tomar

Geleceğe Yolculuk

01.05.2022 03:53

 

5 yıl sonra nasıl bir hayatımız olacak? Hayallerimize kavuşabilecek miyiz? Konu gelecek olduğu zaman, hepimizin cevabını merak ettiği binlerce soru var. Öyleyse hadi zaman makinemize atlayalım ve hep beraber geleceğe gidelim. Ama bir kuralımız var, geri döndüğümüzde şu anki hayatımızı geleceğe göre değiştirmemiz mümkün değil. Gelecekte olacağımız kişiyi beğensek de, beğenmesek de değiştirmek için hiçbir şey yapamayız. Hadi zaman makinemiz kalkıyor, kaç kişi bizimle gelecek? Eğer bu ‘küçük’ kuralı kabul etmiyor ve gelmek istemiyorsanız, o zaman ben size gelecek hakkında birkaç şey söyleyebilirim. Ama önce bugüne bir bakalım mı?

 

Her sabah kalkıyor ve aynı günü yaşıyoruz. Sanki bir filmin içindeyiz ve bu döngüden çıkamıyoruz. Ya gelecekte bir şeyleri öylece durarak bekliyoruz, ya da korktuğumuz şeylerden kaçmak için geri geri koşuyoruz. Bir şeylerin değişmesini istiyor; fakat bunun için ne yapıyoruz? Zaman makinemiz olsa, hemen geleceğe giderdik. Peki orada ne bulmayı umuyoruz. Şu anki halimiz ve tecrübemizle,gelecek aslında bugünden pek de farklı olmazdı. Başarmayı umduğumuz tüm o şeyler, edindiğimiz tüm tecrübeler olmadan gerçekleşebilir miydi? Aynı günün tekrar tekrar yaşadığı filmler buna çok güzel bir örnektir. Karakter; her sabah aynı güne uyanır ve geleceğe gidebilmek için, o günde çözmesi gereken şeyin ne olduğunu bulması gerekir. Bizim hayatımızda da; geleceğe gidebilmek ve ilerleyebilmek için, bugün değiştirmemiz gereken şeyler vardır. Yoksa, her gün birbiriyle aynıdır. Kendi içimizde çözdüğümüz ve geliştiğimiz her şey ile, biraz daha ilerleriz ve ancak o zaman şuanki halimizden farklı bir hayatımız olabilir. Yaşadığımız en ufak şey bile, bizi geleceğe yaklaştıran bir basamak aslında, önemli olan her adımı yukarı doğru atmak.

 

Gelecek korkusu çoğu zaman büyük bir kaygı yaratır. Farkında olmasak bile;bugün yapmak istediğimiz birçok şey, gelecek hakkındaki kaygılarımız yüzünden ertelenir ve önce o kaygının geçmesini bekleriz. Psikolojimiz yeterince iyi olmadığında, bahaneler üretir ve işleri erteleriz. ’O sınav için çalışacağım ama ya kazanamazsam?’ veya ‘Hayalimi gerçekleştirmek için bir adım atacağım ama ya başarısız olursam?’ gibi cümlelerle kendimize farkında olmadan korkular yaratır ve gelecekten kaçmaya başlarız. Gelecekteki bir olayhakkında endişe etmek anlamsızdır, çünkü o sırada olacağımız kişi bu duruma çok daha farklı bir gözle bakabilir. Endişe etmek yerine; şu an yapmamız gereken şeylere odaklanmak, gelecekte olacağımız kişiyi de geliştirir ve o duruma karşı hazırlıklı olmamızı sağlar. Bu korkular ve endişeler olmadan; yaşadığımız her anın değerini bilerek atacağımız adımlar ile,kendimize olan güvenimiz de artar. Gelecekten beklediğimiz mutluluğun çok daha fazlası, bugünkü cesaretimizde saklıdır.

 

Hayat;ulaşmak istediğimiz nokta değil, ona giden yoldur. Bu yolda mutlu olduğumuz anlar,geriye dönüp baktığımızda hatırlayacağımız tek şeydir.

Haberler

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "İyilik Gemileri"nin Gazze'ye yolculuğunu anlattı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Ekonomi

Havacılık sanayisinde 20 milyar dolarlık buluşma

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Gündem

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun tamamlandığını açıkladı

Gündem

İran'dan İsrail'e hava saldırıları

Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kamyonet otomobile çarptı, 2 ölü, 4 yaralı

Gündem

Otoyollarda bayram tatili dönüşü yoğunluğu sürüyor

Gündem

Bayram tatilinin 5 gününde trafik kazalarında 38 kişi öldü, 5 bin 26 kişi yaralandı

Gündem

Küresel kömür santrali kurulu gücünde 2023'te son 7 yılın en büyük artışı görüldü