Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Microsoft Teknoloji Merkezi, ekonomiye 2.5 milyar liralık değer katacak

13.06.2019 19:57
Microsoft Teknoloji Merkezi, ekonomiye 2.5 milyar liralık değer katacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Microsoft Teknoloji Merkezi'nin ülke ekonomisine paydaşlarla beraber önümüzdeki dönemde 2.5 milyar lira değer katması bekleniyor" dedi.

 

İsa KARACA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Microsoft Teknoloji Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor olmanın, Türkiye’ye duyulan güvenin ve teknoloji alanında gelinen noktanın açık bir göstergesi olduğunu belirterek, "Bu merkezin ülke ekonomisine paydaşlarla beraber önümüzdeki dönemde 2,5 milyar lira değer katması bekleniyor." dedi.

 

Microsoft Teknoloji Merkezi'nin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu’nun katılımıyla şirketin İstanbul ofisinde gerçekleştirildi.

Varank, burada yaptığı konuşmada, Microsoft Teknoloji Merkezi’nin, Microsoft’un Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ilk yeni nesil teknoloji merkezi olması bakımından ayrı bir önem taşıdığını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Açılışını yaptığımız bu mekanın; Microsoft'un Orta Doğu ve Afrika Bölgesindeki ilk yeni nesil teknoloji merkezi olması, bizler için ayrı bir önem taşımaktadır. Türkiye'ye duyulan güvenin ve teknoloji alanında geldiğimiz noktanın açık bir göstergesi olan Microsoft Teknoloji Merkezi'nin, ülke ekonomisine paydaşlarla beraber önümüzdeki dönemde 2,5 milyar lira değer oluşturması bekleniyor. Tabi birçok Türk firması da dünya vitrininde boy göstermek üzere bu teknoloji merkezinde yerlerini alacak. Bir başka deyişle, Microsoft, Türk firmalarının dünyaya açıldığı pencerelere bir yenisini daha ekleyecek. Microsoft Teknoloji Merkezi'nde; dijital dönüşümün, akıllı üretim sistemlerinin ve yapay zekâ çözümlerinin uygulamalı örneklerini göreceğiz. Burası; tarım, üretim, sağlık, enerji, otomotiv, finans, perakende gibi farklı sektörler için üretilen yeni nesil teknolojilerle iç ve dış piyasanın ihtiyaçlarına cevap verecek. Ayrıca firmalar bu merkezde, nesnelerin interneti, akıllı şehirler ve evler, bağlantılı fabrikalar, bilişsel servisler, karma içerik gibi gelecek nesil teknolojilerin anlatıldığı 150'nin üzerinde farklı çözümü deneyimleme fırsatı bulacak. Aynı zamanda bu merkez yerli Start-up'ların çözümler geliştirmelerine ve geliştirdikleri çözümleri dünyaya tanıtmalarına da ortam sağlayacak."

 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, " Ülkelerin mevcut verileri ve siber hakimiyet alanları o ülkelerin dijital topraklarıdır. Dijital dönüşüm ofisi olarak bu konuda açık veriyi desteklemekle beraber bir avuç toprağımızı koruduğumuz gibi 1 bayt verimizin de amacı dışında kullanımına müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek isteriz" ifadelerini kullandı.

 

En yeni dijital dönüşüm teknolojileri Türkiye'de

Türkiye'deki kurumların dijitalleşme yolculuğunda en yenilikçi ve güvenilir yol arkadaşı olduklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Uzun zamandır kurduğumuz bir hayalimiz daha gerçek oldu; Orta Doğu ve Afrika Bölgesinin yeni nesil ilk Microsoft Teknoloji Merkezi'ni İstanbul'da açtık. Paris ve Oslo gibi önemli şehirlerden sonra İstanbul'da açılan Microsoft Teknoloji Merkezi, ülkemiz için bir gurur kaynağı. Bu adım, 1993 yılından beri Türkiye'de güçlü bir varlık gösteren Microsoft'un bu topraklara ve insanlarımıza olan güveninin bir simgesidir. Bulut platformundan güç alan en yeni teknolojilerimizle iş ortaklarımızın dijital dönüşümünü hızlandıracağız. Şirketlere, dünyada ve Türkiye'de yürüttüğümüz dönüşüm projelerinden örnekler gösterip tanıtımlar yapacak, fikirlerin hayalden gerçeğe dönüşümünü birlikte deneyimleyeceğiz."

 

Yerli yazılımlar dünya pazarlarına açılıyor

Türkiye'deki şirketlerin dijital dönüşümüne güç katmasının yanında, Microsoft Teknoloji Merkezi'nin Türkiye'de filizlenen yerli yazılım şirketlerinin ürünlerine de ev sahipliği yapacağını ve böylece Türkiye'nin yazılım ihracatını destekleyeceklerini belirten Kansu, "Microsoft Teknoloji Merkezi'nde çözümlerini sergileyen iş ortaklarımızın sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Orta Doğu ve Afrika Bölgesine hizmet veren teknoloji merkezimizde, yurtdışından iş insanları gelip burada iş ortaklarımızın geliştirdiği yeni nesil teknolojilerle tanışacak. Ağırladığımız uluslararası gruplar üzerinden yerli yazılım ve yerli çözümlerimizi uluslararası pazarlarla buluşturan bir köprü görevi göreceğiz. Merkezimizden güç alarak dünyaya açılan yerli yazılım şirketleri ile Türkiye'nin teknoloji ihraç eden ülke olmasına katkı sunacağız" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı