Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Emlak sektöründe 'Ödeme Korumalı Finans Modeli'

14.06.2019 21:18
Emlak sektöründe 'Ödeme Korumalı Finans Modeli'

Dekar Yapı Başkanı Kuzu, "Yapı Kredi işbirliği ile Türkiye'de ilk defa uyguladığımız "Ödeme Korumalı Finans Modeli" ile de sektörde fark yaratacağımızı ve örnek teşkil edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

 

Mehmet Emin AVCI

Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Yapı Kredi Bankası ile yaptıkları işbirliği ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirterek, "Yapı Kredi ile yaptığımız işbirliği sonucunda Türkiye'de ilk defa uyguladığımız "Ödeme Korumalı Finans Modeli" ile de sektörde fark yaratacağımızı ve örnek teşkil edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Dekar Kıyıbahçe projesi, Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu ve Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen'in katıldığı lansman toplantısı ile tanıtıldı. 

 

Toplantının açılışında konuşan Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, geliştirdikleri projeler ile müşteriler ve yatırımcılardan çok olumlu dönüşler aldıklarını ve Dekar Yapı olarak bahçeli ev konsepti ile gayrimenkul sektöründe imzalarını attıklarını belirtti. Kuzu, Yapı Kredi ile yaptıkları iş birliği neticesinde Türkiye'de ilk defa uygulanan "Ödeme Korumalı Finans Modeli" ile sektörde fark yaratacaklarını ve örnek teşkil edeceklerini ifade etti.

 

Kuzu, günümüz koşullarında hangi bölgede neye ihtiyaç var olduğunu bildiklerini ve bir projeyi gerçekleştirirken empati kurduklarını dile getirerek, "Dekar olarak yatay mimarinin en güzel örneklerini ulaşılabilir fiyatlarla sunuyoruz. Projeye başladığımız günden bugüne kadar Anadolu yakasına katma değer sağlayacak bir proje geliştirmek için uzun süren araştırmalar ve analizler yaptık. Tecrübelerimiz ve bilgi birikimimiz ile ulaşılabilir bahçeli ev konseptinin en güzel örneğini sergileyeceğimiz Dekar Kıyıbahçe projesinde yeşil ve doğayla iç içe muhteşem bir site yaratacağız" dedi. 

 

'Bu proje sektör açısından bir ilk'

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen ise, bugün gayrimenkul geliştirme konusundaki derin uzmanlık ve yenilikçi projelere imza atan Dekar Yapı ile Türkiye'nin en köklü kurumlarından Yapı Kredi arasındaki iş birliğini duyurmak için bir arada olduklarını belirtti.

 

Ülgen, "Türkiye'de ilk kez Dekar Kıyıbahçe Projesi'nde uygulanacak olan 'Ödeme Korumalı Finans Modeli'nin gayrimenkul sektöründe bugüne kadar ki uygulamaları değiştireceğini öngörüyoruz" dedi. 

 

Bu yeniliği paylaşıyor olmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Ülgen, bu projenin sektör açısından bir ilk olduğunu ve Türkiye'nin ilk özel bankası olarak 75'inci yıllarını kutladıkları bu yılda bu ilke imza atmanın kendilerini gururlandırdığını dile getirdi. 

 

Dekar Yapı ile yaptıkları iş birliği anlaşması kapsamında projeden gayrimenkul satın almak isteyenlerin peşin ya da kredili olarak yaptıkları alım bedelleri üzerinde Yapı Kredi'nin blokesi olacağını anımsatan Ülgen, "Satın alınan gayrimenkul bedelleri üzerindeki blokaj proje ilerledikçe ilerleme aşamasına göre parça parça kaldırılacak. Yani, her ay bir denetim yapılacak, projedeki ilerleme belirlenecek ve Dekar ile yaptığımız anlaşma kapsamında ki ilerleme oranlarına göre blokeler kaldırılarak projenin finansmanı sağlanmış olacak. Böylece projenin sağlıklı bir şekilde tamamlanması sağlanmış olacak." değerlendirmesinde bulundu. 

 

Yeşillikler içerisinde yaşam vadediyor

Bahçeli bir ev sahibi olmayı hayalden gerçeğe dönüştüren Dekar Kıyıbahçe, İstanbul Çekmeköy Ömerli'de 85 bin metrekare büyüklüğünde bir arazide, yaklaşık 500 milyon TL yatırım ile gerçekleştirilecek. Projede, 84 ayrı blokta toplam 244 adet bahçeli dubleks ev bulunuyor. Dekar Kıyıbahçe'de evler, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle brüt 141 metrekare ve 200 metrekare arasında değişiyor. Tüm evlerin 40 metrekare ile 200 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Metrekare fiyatları 7 bin 700 TL'den başlayan Dekar Kıyıbahçe projesinin ilk etap teslimleri Nisan 2020'de, projenin tamamının ise Mart 2021'de teslim edilmesi öngörülüyor. Projenin içerisinde yarı olimpik açık yüzme havuzu, 3 adet çocuk parkı, tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, spor merkezi, sauna, kafe alanı ve bir market bulunacak. Dekar Kıyıbahçe projesi BREEAM 'Very Good' sertifikasını almaya da aday gösterildi. 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı