Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Zişan Alkoç Ortaokulu öğrencilerinden TÜBİTAK 4006 proje sergisi

Rukiye SELÇUK 15.05.2018 14:31

Zişan Alkoç Ortaokulu öğrencileri, TÜBİTAK 4006 için hazırladıkları 28 projesini okullarında sergiledi. 12 öğretmen ve 78 öğrencinin hazırladığı birbirinden değerli projeler, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle gezildi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Necla Erdoğan, öğrencileri ile birlikte.

İstanbul İli Kağıthane İlçesi'ne bağlı Zişan Alkoç Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 için hazırladıkları 28 projeyi sergiledi. Koordinatörlüğünü Fen ve Teknolojileri öğretmeni İlkay Akay'ın üstlendiği proje, 12 öğretmen ve 78 öğrencinin katılımıyla hazırlandı.TÜBİTAK proje sergisiyle birlikte, diğer alanlardaki küçük sergilerin de açılışı yapıldı. Zişan Alkoç Ortaokulu'nda düzenlenen törene Okul Müdürü Serdar İbak, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt, TÜBİTAK Proje gözlemcisi Seda Karakaşoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Moderatörlüğünü Türkçe öğretmeni Sevim Karanfil'in yaptığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

'Sosyal ve kültürel alanda da öğrencilerimizi destekliyoruz'

Törende ilk konuşmayı Zişan Alkoç Müdürü Serdar İbak yaptı. Eğitimde paradigmanın sürekli değiştiğini söyleyen İbak, "Bilgi ve teknoloji çağının hızla gelişmesiyle birlikte öğrencilerimiz yaparak, yaşayarak istediği bilgiye daha hızlı ulaşabiliyor. Bu anlamda, biz yalnızca öğrencilerimize eğitim-öğretim faaliyetlerinde matematik, türkçe ve fen değil, bunların yanı sıra analitik düşünebilme, sosyal kültürel alanda da kendilerini geliştirmesi için faaliyetler yapmalarına öncelik veriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, her öğrencinin ilgi duyduğu bir alan ve yeteneğinin olduğunu düşünüyoruz. Bunu, bugün düzenlemiş olduğumuz küçük sergiler ve TÜBİTAK için hazırlanan projelerde de görebilirsiniz." dedi. İbak, başta proje yöneticisi İlkay Akay olmak üzere emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

'Çağımız, geleceğe imza atacak nesiller istemekte'

Serdar İbak'ın ardından kürsüye gelen Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt ise, eğitimde artık yönün değiştiğini, eğitim artık durağan, dinleyen ve tekrarlayan nesil istememektedir. Çağ, artık doğrudan işin içerisinde olan, yoğrulan kafasını yoran ve geleceğe imza atacak nesiller istemektedir. Bu nesillerinde yetişmesi ancak okullarla mümkündür. Okullarımız da yeni teknolojileri öğrencilerimizle buluşturup, eğitimlerini kolaylaştırmakta olduğunu gördüklerini söyledi.

Artık velilerin de bilinçlendiğinin altını çizen Kurt, velilerden bir de ricada bulundu. Herkes nerede durabildiğini bilmeli. Velinin doğrudan öğretmenin işine karışmaması gerektiğinin altını çizen Kurt, velilerimizin, işin uzmanı öğretmenlere güvenip, onları destekleyip işlerini kolaylaştırmak olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Koro'dan muhteşem performans

Konuşmaların ardından okulun müzik öğretmeni Sermet Ergün yönetimindeki koronun, muhteşem performansı izleyenleri büyüledi. Öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel türküler ile adeta kulakların pası silindi.

TÜBİTAK 4006 proje açılışı

Konuşmalar ve keyifli müzik ziyafetinin ardından öğrencilerin, Fen ve Teknolojileri, Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar alanında, bir yıllık performans ödevlerinin sergilendiği sınıflar gezildi. Performans sergilerinin ardından, koordinatörlüğünü İlkay Akay'ın üstlendiği,12 öğretmen ve 78 öğrencinin katılımıyla hazırlan, TÜBİTAK 4006 Proje sergisinin açılış kurdelesi yoğun bir katılımla kesildi. Açılış protokolünde Okul Müdürü Serdar İbak, Şube Müdürü İlhan Kurt, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Öğrencilerin, öğretmenleriyle birlikte bir yıl boyunca büyük özveriyle hazırladıkları, birbirinden güzel ve başarılı projeler görülmeye değerdi. Sergi büyük bir keyifle gezildi. Özellikle İlçe Şube Müdürü İlhan Kurt, projeleri büyük bir dikkatle inceledi. Genç yeteneklerin heyecanı ve mutluluğuna ortak olan Kurt, öğrencilere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa