Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulu 2. Toplantısı yapıldı

Haber Merkezi 21.09.2018 12:07

Toplantıda ekonomi ve iş ortamıyla ilgili güncel konular ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı değerlendirildi. İstişare Kurulu toplantısında ayrıca Gümrük Birliğinin güncellenmesi, Eximbank’ın imkanlarının güçlendirilmesi, e-ticaret ve dijitalleşmeye ilişkin yapılan çalışmalar ile özel sektör talepleri de ele alındı.

 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Ticaret Bakanlığı İstişare Kurulunun ikinci toplantısı dün TİM’in İstanbul’daki Dış Ticaret Kompleksinde  yapıldı.

Ticaret  Bakanı Ruhsar Pekcan
 

Toplantıya Pekcan’ın yanı sıra Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem katıldı.

Toplantıda ekonomi ve iş ortamıyla ilgili güncel konular ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı değerlendirildi.

İstişare Kurulu toplantısında ayrıca Gümrük Birliğinin güncellenmesi, Eximbank’ın imkanlarının güçlendirilmesi, e-ticaret ve dijitalleşmeye ilişkin yapılan çalışmalar ile özel sektör talepleri de ele alındı.

Bakan Pekcan, burada yaptığı konuşmada, İstişare Kurulunun ilk toplantısının ardından oluşturulan Çalışma Grubunun önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi.

Söz konusu program çerçevesinde 300’e yakın STK’dan talep ve öneriler geldiğini hatırlatan Pekcan, bu önerilere yönelik gerekli çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi.

Pekcan, gündeme gelen yeni öneriler üzerine de yeni çalışma grupları oluşturabileceklerini söyledi.

Diğer taraftan İstanbul’da 10-11 Ekim tarihlerinde çeşitli Afrika ülkelerinden bakanlar ve temsilcilerin katılımıyla Afrika Forumu düzenleneceğini hatırlatan Pekcan, bu kapsamda gerek Afrika ülkelerinde gerekse üçüncü ülkelerde işbirliği imkanlarının değerlendirilebileceğini söyledi.

Bakan Pekcan, daha çok iş insanının bu foruma katılması yönünde sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Ekonomi

Koç Holding'den "sahte sosyal medya hesaplarına" ilişkin açıklama

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

UND, tır sürücülerinin 'acil ve öncelikli' olarak Schengen vizesi alabilmesi için destek istedi