Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Eski Başbakan Nihat Erim’in Kitapları KOÜ’de

Haber Merkezi 14.04.2018 00:52
Eski Başbakan Nihat Erim’in Kitapları KOÜ’de

Kocaeli Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne, Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı Merhum Prof. Dr. Nihat Erim’indamadı Prof. Dr. Akın Önalp ve kızı Işıl Önalp tarafından Nihat Erim’in kendi koleksiyonu olan yaklaşık 3 bin kitabı bağışlandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin yürütücülüğünde Tarih Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, üniversitemize bağışlanan kitapları düzenliyor. Prof. Dr. İbrahim Şirin yapılan düzenleme hakkında bilgi vererek, “1980 yılında kaybettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı Nihat Erim’in kitapları Kocaeli Üniversitesi’ne bağışlandı. Kitaplar şuan Kocaeli Üniversitesi merkez kütüphanesinde ve bizler de Tarih Bölümü olarak öğrencilerimizle beraber bağışlanan kitapları listeliyoruz.” dedi.

Nihat Erim’in hayatından kısaca bahseden Prof. Dr. Şirin, “Nihat Erim, 1912 yılında Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde doğdu. Galatasaray Lisesi’ni ardında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirerek doktorasını Paris Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Nihat Erim 1971 yılında hükümetin başına geçerek çok önemli icraatlarda bulundu. Kocaeli’nin yetiştirdiği önemli isimlerden birisidir. Onun kitaplarının ailesi tarafından üniversitemize hediye edilmesi bizi çok mutlu etti. “Nihat Erim Kocaeli’de” projesiyle bu kitaplar değerlendirilecek ve en kısa zamanda öğrencilerin hizmetine sunulacak.” ifadelerini kullandı.

Kütüphanemiz İçin Önemli Bir Kazanım

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci ise yapılan bağışla ilgili olarak, “Nihat Erim’in damadı çok değerli bilim insanı Prof. Dr. Akın Önalp ve sevgili kızı Işıl Önalp, merhumun ağırlıklı olarak tarih ve siyaset bilimi kitaplarından oluşan, en önemlisi de kendi el yazısı ile yazılan çeşitli notlar, raporlar ve belki de tarihe ışık tutacak kitapların bulunduğu koleksiyonu üniversitemize bağışladı. Üniversitemizi tercih etmeleri bizleri ayrıca onurlandırdı. Bu denli önemli yayınların Kocaeli Üniversitesi’ne bağışlanmasının, merhum Prof. Dr. Nihat Erim’in doğduğu kent olan Kocaeli’nin kültürel gelişimine büyük katkıları olacaktır.” dedi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!