Bilişim

Bilişim Haberleri

"Bilişim 500" ödülleri sahiplerini buldu

İstanbul (AA) 06.07.2018 20:13

Bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen, "İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017" ödülleri, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ve BThaber Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe'nin katılımıyla düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Hedefimiz, mümkün olduğunca yerli ve milli imkanlarla teknolojiyle dünyada 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olmak, gerek siber güvenlik gerek iletişim teknolojileri, gerekse bilişim sektöründe yerlilik ve millilik oranını arttırmak." dedi.

Bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen, "İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017" ödülleri, BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ve BThaber Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe'nin katılımıyla düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Törende konuşan Sayan, ödüllerin Türkiye'de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü için önemli olduğunu dile getirerek, Türkiye'de bilişim alanındaki kazanımlarını ortaya çıkardığını söyledi.

Ar-Ge'nin, yeni fikirlerin, sektör için önemli olduğunu belirten Sayan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, mümkün olduğunca yerli ve milli imkanlarla teknolojiyle dünyada 5G'ye geçen ilk ülkelerden biri olmak, gerek siber güvenlik gerek iletişim teknolojileri, gerekse bilişim sektöründe yerlilik ve millilik oranını arttırmak. Değişen ve gelişen dünyada duramayız, duraklayamayız. Bilişim ve teknoloji sektörlerine yaptığımız yatırımları sür'atle devam ettirmek durumundayız. Dünya genelinde bilişim alanındaki büyüme istatistikleri ülke ekonomilerinin büyümesinin yaklaşık 10 katı.

Dünya genelinde ekonomik büyüme ortalama yüzde 3,5-4 arasında seyrederken, bilişim sektörü özelinde yaklaşık 10 katı gelişme var. Biz de teknolojiye, dijital dönüşüme ve insan kaynağına yapılacak yatırımları önemsiyoruz. Bu kapsamda kurum olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümünü en hızlı şekilde sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmalar yürütüyoruz."

"Sektörümüz ortalama yılda yüzde 15 büyüyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün TL bazında ortalama yılda yüzde 15 büyüdüğünü söyledi.

BThaber Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, araştırmanın sektör için önemine işaret ederek, araştırmanın özellikle yurt dışı firmalarının şirket satın alma kararlarında iyi bir referans olduğu yorumunda bulundu.

"500 şirketin toplam geliri bir önceki yıla göre yüzde 20 arttı"

Toplantıda verilen bilgiye göre, 500 şirketin toplam geliri bir önceki yıla göre yüzde 20 arttı. Araştırma kapsamında bilgi veren şirketlerin yüzde 69'unun gelirleri bir önceki yıla göre artarken, 500 sıralamasına giren şirketlerin toplam geliri, 2016 yılına göre yüzde 20 büyüdü.

Bu yıl 73 şirketin ilk defa sıralamaya girdiği araştırmada en yüksek büyüme oranı yüzde 458 olarak gerçekleşti. Aralarında e-fatura ve e-arşiv, güvenlik donanımları, kesintisiz güç kaynağı ürünleri, coğrafi bilgi sistemleri gibi yeni kategorilerin de yer aldığı ve özel ödüllerle beraber toplam 80 ödülün sahiplerini bulduğu törende, 21 donanım, 12 hizmet ve 18 yazılım kategorisinde, 10 adet de PLUS kategorisinde ödül verildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017" ödülleri kapsamında "35. Yıl Emek Ödülleri" ve "BThaber Özel Ödülleri" de sahiplerini buldu.

Törende "Türkiye Ekonomisine Katkı Özel Ödülleri" kategori başlığı altında "Ar-Ge Yatırımı Kategorisi"nde Logo Yazılım, "Türkiye Merkezli Üretici IoT ve M2M Kategorisi"nde Arvento ödüle layık görüldü.

"Donanım İhracatı Kategorisi"nde Atos Bilişim, "Hizmet İhracatı Kategorisi"nde NETAŞ, "Yazılım İhracatı Kategorisi"nde de Ekin Teknoloji ödül aldı.

"Türkiye Merkezli Üretici Donanım Kategorisi"nde Karel Elektronik, "Türkiye Merkezli Üretici Hizmet Kategorisi"nde Logo Yazılım ve "Türkiye Merkezli Üretici Yazılım Kategorisi"nde de Softtech ödül alan diğer firmalar oldular.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı