Bilişim

Bilişim Haberleri

ASİS CT akıllı şehir çözümleri ile AUS Zirvesi’nde yerini aldı

(Hürses Haber Merkezi) [email protected] 16.03.2022 19:33

 

Akıllı şehir teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren Asis CT, ulaşım teknolojileri sektörünü buluşturan SUMMITS 3. Uluslararası AUS Zirvesi’ne katıldı. Zirvede akıllı şehir alanında inovatif çözümlerini sergilediklerini belirten  Asis CT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahinler, etkinlikte özellikle NFC, QR Bilet gibi yeni ödeme yön-temlerinin katılımcıların ilgisini çektiğini söyledi.

Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği tarafından kâr amacı gütmeden Ankara’da düzenlenen Summits ulaştırma ve akıllı şehirler alanında faaliyet gösteren şirketle-rin katılımıyla gerçekleşti. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun standları ziyaret ettiği zirveye kamudan da katılım oldukça yoğundu.

Zirvede Asis CT akıllı şehir teknolojileri çözümleri olan elektronik ücret toplama, yeni nesil ödeme yöntemleri, mobil izleme, yolcu bilgilendirme gibi sistemlerini sergiledi. Asis CT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahinler, etkinliğin kendileri açısından çok verimli geçtiğini dile getirdi. Şahinler, “Asis CT olarak 3 kıtada sistemlerimiz kul-lanılıyor. Dünyanın en yoğun nüfusuna sahip şehirlerin metro projelerinde yer alı-yoruz. Türkiye’nin Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı”na danışmanlık gerçekleştirdik. Yeni sistem entagrasyonları üzerinde çalışmalara devam ediyoruz. Türkiye’nin pek çok yerel belediyesinde bizim akıllı ulaşım çözümlerimiz kullanılıyor. Tecrübelerimizi ve yeni sistemlerimizi bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Summits’de sergileme olanı bulduk. Özellikle QR Bilet ve NFC çözümlerimize ve mobil uygula-malarımıza ilgi yoğundu. Dünyada da “Lojistik-Mobilite-Dijitalleşme” yükseliş gösteri-yor. Biz de bu alana yatırımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Şahinler, ulaşımın dijitalleşmesi konusunda yeni ürün ve sistem entegrasyonlarının devam ettiğini vurgulayarak, bu konuda yerli ve milli imkanlarla geliştirilen her sis-temin ihracat potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı