Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Arnavutköy’de yaşayan kadınlar Afrin’de görev alan Mehmetçik için dua programında buluştu 

İstanbul (İHA), Serdal Altıntepe  11.03.2018 00:10

Arnavutköy’de yaşayan kadınlar anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yüzlerce kadın Afrin’de görev alan Mehmetçik için dua programında buluştu. 

Arnavutköy Belediyesi ilçede yaşayan kadınları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Afrin’deki Mehmetçikler için dua programında bir araya getirdi. Arnavutköy Belediyesi Yeni Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı da katıldı. 

Mehmetçik için hazırlanan barkovizyon gösterisi ile başlayan programda Kuran-ı Kerim okundu ve Afrin’de görev alan askerler ve şehitler için dua edildi. Salonu tamamen dolduran kadınlar, yapılan dualara hep bir ağızdan 'amin' dedi. 

Dua programı hakkında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, savaş dönemlerinde önemli görevler yapmış kadınları gelecek nesillere aktarmayı görev edindiklerini belirtti. 8 Mart Dünya Kadınlar günü için bu tür bir programı uygun gördüklerini ifade eden Başkan Baltacı, “Biz Dünya Kadınlar Günü anısına bir program icra ederken, aslında bugün mücadele veren kahramanlarımızın arkalarındaki gerçek kahramanlar olan anneleri, eşleri ve kardeşleri mesafesinde olan hanımefendileri bu anlamda değerlendirerek bir program yapmayı uygun gördük. Bugünkü program öncelikle bir vefa duygusu olarak şehitlerimizi anmak ve anlamak. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı zamanında önemli görevler yapmış olan hanımefendileri, anneleri, şahsiyetli insanları anlamak ve gelecek nesillere anlatmayı da bir görev addettik” dedi. 

Programa katılan kadınlardan Nedime Tosuncuk da anneliğin önemine dikkat çekti. Etkinliklerin artmasını temenni eden Nedime Tosuncuk, “Çok güzel bir etkinlik olacağına inanıyoruz. Bu tür etkinlikleri daha çok kadınların yapabileceğini ve üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Sonuçta askeri de teröristi de yetiştiren kadınlarımız. Buradan çok güzel bir mesaj veriliyor. Bu tür programların yaygınlaşması bence daha güzel olacak” dedi. 

Yüzlerce kadının katıldığı program tiyatro gösterimi ile devam etti. Şerife Bacı, Efe Ayşe ve Yirik Fatma’nın konu edildiği “Milli Mücadelenin Cesur ve Kayıp Kadınları” isimli tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. 

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!

Gündem

Ramazan Bayramı tatilinde tren kapasiteleri artırılacak, emeklilere indirim uygulanacak