Turizm

Turizm Haberleri

Portakal Çiçeği Karnavalına günler kaldı

Haber Merkezi 30.03.2018 21:26
Portakal Çiçeği Karnavalına günler kaldı

Portakal Çiçeği Karnavalına günler kala, Adana’da turizm patlaması yaşandı ve oteller iki ay öncesinden doldu. Adana’ya karnaval için gitmek isteyenler ulaşım ve konaklama konusunda yer bulmakta zorlandı.

Yerli ve yabancı turistin yoğun ilgisini çeken festivallerden biri olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı için hazırlıklar tamamlanıyor, heyecan sürüyor. Tur şirketleri; yerli ve yabancı turistlerin konaklamada sorun yaşamamaları için sezon başında, organizasyona başladıklarını belirtiyor.

5 - 8 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve dört gün sürecek olan karnavalda, birbirinden renkli ve eğlenceli performanslar hazırlanıyor. Karnaval; sokak şovları, sportif ve sanatsal performanslar, yarışmalar, sergiler, söyleşiler, kortej yürüyüşleri, Adana turları gibi birbirinden eğlenceli aktiviteleri içeriyor. Perşembe ve Pazar günleri arasında yapılacak ve dört gün sürecek olan Portakal Çiçeği Karnavalında; kortej açılış töreninin, kortej yarışmasının ve kortej ödül töreninin cumartesi günü yapılması planlanıyor.

Adana Misafirleri İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü; karnaval hazırlıklarını tamamladıklarını, her yıl olduğu gibi bu yılda Adana’nın güzelleşmesi için yeni projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Sözlü, Adana’da ki güvenliğin ve güzelliğin yanı sıra, yerli-yabancı turistler için Adnan Menderes Yolu güzelleştirme çalışmaları kapsamında vizyon projesini de tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Adana’da Çağdaş Dünya Kentleriyle Yarışıyor

Şehirlerin markalaşmasına ve bilinirliğinin artmasına önemli katkılar sunan festivaller arasında, Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı heyecanı başladı. Karnaval hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şunları söyledi:

Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Sahil Yolunda gerçekleştirdiğimiz yenileme projesi, çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak görkemli bir tablo ortaya çıkardı. Çukurova’ya hayat veren Seyhan Baraj Gölü’nün peyzaj sanatlarıyla bütünleştiği Adnan Menderes Yolu’nun gündüzü başka, gecesi bir başka güzel oldu. Adana’nın daha yeşil bir kent olması için bir milyon 687 bin metrekare yeni yeşil alanı, hemşerilerimizin ve şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin kullanımına sunduk. Dört yıllık hizmet dönemimizde birçok projeyi hayata geçirdik. Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda birincilik ödülü alan projeden yararlanarak, Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’ni hayata geçirdik. Vizyon projelerimiz arasında ilk sıralarda yer alan dev yenileme çalışmasında, üç kilometrelik güzergâh boyunca taşıt yolu, bisiklet yolu, yürüyüş-koşu yolu, dinlenme alanları, çocuk parkları, umumi tuvaletler, engelliler için cep otoparkları, 1000 araçlık otopark, büfeler ve dekoratif aydınlatmalar oluşturduk. Sahil Yolu’ndaki mevcut ağaçları koruyup, yeni fidanlar diktik. Mevsime uygun çiçekler ve çim ekimleriyle ilkbaharın tüm güzellikleriyle bezenen Adnan Menderes Sahil Yolunu, yeni çehresiyle cazibe merkezine dönüştürdük.”

Kitap Anıtı ve Özgürlük Heykelleri Estetik Kattı

Adana Büyükşehir Belediyesi, konser, festival gibi çok sayıda kültürel etkinliğin yapılacağı Adnan Menderes Sahil Yolu’na dünyanın en büyük Kitap Anıtı’nı kazandırırken, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen 3. Adana Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu’nda ortaya çıkan heykelleri de, Seyhan Baraj Gölü kıyısına taşıdı. Türkiye, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Çin ve Hindistan’dan gelen, on heykeltıraşın yaptığı eserleri de, peyzaj sanatıyla bütünleştirdi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!