Sigorta

Sigorta Haberleri

Faizsiz sağlık sigortası herkesi kapsayan avantajlarıyla başladı

Rukiye SELÇUK 20.03.2018 11:24

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Sincek, "Sağlık sigortacılığında faizsiz alternatife olan ilginin yüksek olduğuna dikkat çekerek tüm SGK'lılar, Tam Katılım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilir" dedi.

Sağlık Sigortası'nda da BES ve Hayat sigortalarında olduğu gibi iddialı olduklarını belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, "Sağlıkta geliştirdiğimiz ürünlerle sağlık sigortasının da faizsiz olabileceğini gösterdik. Tamamen katılım prensiplerine uygun bir ürün olan 'Tam Katılım Sağlık Sigortası'nı  7/24 Acil Sağlık Sigortası, Seyahat Sağlık Sigortası ve Misafirim Güvende (Yabancı) Sağlık Sigortası ile devam ettireceğiz. 2019'a kadar en az on bir bin kişiyi sağlık sigortası şemsiyemiz altına almayı hedefliyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise pazarı büyütmek, tüm sektör bazında konuşmak gerekirse tüm SGK'lıların bu ürünlerden yararlanarak istedikleri SGK anlaşmalı özel hastanede hiçbir fark ödemeden muayene olması ve sağlık işlemlerini yaptırabilmeleri" şeklinde konuştu. 

 

Hastalığın maliyetini düşünmeye son

Ayhan Sincek, Tam Katılım Sağlık Sigortası'nın kapsamıyla ilgili şu bilgileri verdi; "Tam Katılım Sağlık Sigortası, acil sağlık giderleri, küçük müdahaleler, cerrahi veya dahili yatış, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiyografi, doktor muayene, laboratuar hizmetleri, görüntüleme ve ileri tanı yöntemlerini yüzde yüz ücretsiz karşılıyor. Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma benzeri durumlarda ücretsiz kara ambulansı sağlıyor. Ayrıca standart tek kişilik özel oda, yemek ve bir adet refakatçi giderleri de bu teminattan karşılanıyor."

 

Primleri vergiden düşmek mümkün

Tam Katılım Sağlık Sigortası'nın sağladığı vergi avantajlarına da değinen Sincek, şöyle devam etti; "Ücretli çalışansanız; kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız için ödediğiniz primlerin tamamını, aylık brüt ücretin yüzde  15'ini ve brüt asgari ücretin toplam tutarını aşmamak kaydıyla vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Serbest meslek sahibiyseniz; kendiniz, eşiniz ve küçük çocuklarınız için ödediğiniz primlerin tamamını yıllık beyan edilen gelirin yüzde  15'ini ve brüt asgari ücretin yıllık toplam tutarını aşmamak kaydıyla vergi indiriminde kullanabilirsiniz. Tam Katılım Sağlık Sigortası ile hastalık durumlarında sadece sağlığınıza odaklanabilirsiniz. Oluşacak fark ücreti gibi masraflarınızı düşünmenize gerek yok. Tam Katılım Sağlık Sigortası'ndan faydalanabilmek için Albaraka Türk Katılım Bankası veya Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerine veya yurt genelindeki Katılım Emeklilik acentelerine başvurmak yeterli. Katılım Emeklilik ile sağlıklı gelecek bugünden başlar."

 

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı