Sigorta

Sigorta Haberleri

'Sigorta, Türkiye için stratejik sektörlerden biri olacak'

19.12.2017 00:00
'Sigorta, Türkiye için stratejik sektörlerden biri olacak'

Rukiye SELÇUK

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olarak dikkat çeken sigorta sektörünün 2017 yılında da biraz yavaşlasa da büyümesini sürdürdüğünü belirten Doğa Sigorta A.Ş CEO'su Nihat Kırmızı, son 10 yılda sergilenen büyüme performansına bakıldığında sektörün Türkiye ekonomisi için stratejik öneme sahip sektörlerden biri olarak ön plana çıktığını vurguladı. Doğa Sigorta A.Ş olarak sektöre adım attıkları günden bu yana istikrarlı bir büyüme performansı sergilediklerinin altını çizen Kırmızı, "Büyümedeki istikrarımızı bu sene de sürdürerek sektörde 9'uncu sıraya yükselmeyi başardık. Hayat dışı branşlarda öne çıkan bir şirket olarak büyümede istikrara verdiğimiz önem doğrultusunda, 2018'de de aynı stratejiyle yolumuza devam edeceğiz" dedi

Kırmızı, yaptığı yazılı açıklamada sigorta sektörüne ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Sigorta sektöründe içerisinde bulunduğumuz yıla ilişkin değerlendirmede bulunmak için sektörün son 10 yılda sergilediği büyüme performansına bakmak gerekiyor. Bu tablo, sektörün çok hızlı büyüdüğüne işaret ediyor. Sergilediğimiz bu başarılı performansla birlikte, hızla gelişen ekonomimize en büyük katma değeri de sağlayan sektörlerden biri olmayı başardık. Sektörümüz Türkiye için stratejik sektörlerden biri haline dönüştü."

'Tavan fiyat uygulamasının etkileri silinecek'

"Bu yıl Nisan ayında getirilen tavan fiyat uygulamasıyla sektörümüz disiplin kazanırken fiyatlarda bir miktar gerileme yaşandı. Bu uygulamanın etkilerini, sektörde alışma dönemi olarak tanımladığımız kısa bir dönem olarak yaşadık.  Uygulamaya bizim gibi hazırlıklı yakalanan şirketler de bu dönemden etkilendi. Bu süreç yıl sonu büyüme beklentisini bir miktar aşağı çekti. Ancak buna rağmen yıl sonunda, büyümenin çift haneli rakamlara ulaşmasını bekliyoruz. 2018'de de bu sürecin etkilerinin silindiği bir büyüme olacağını düşünüyoruz. Sadece büyüme performansıyla değil, yeni yönetmelik ve düzenlemelerle de daha çok işlerlik kazanan sektörümüz, ülkemiz için ciddi bir potansiyele sahip bulunuyor."

'Yeni enstrümanlar sektörün gelişimini hızlandıracak'

"Öte yandan, 2017 yılında yürürlüğe giren "Katılım Sigortacılığına İlişkin Çalışma Usul ve Esaslarını Düzenleyen Yönetmelik' ile, katılım sigortacılığının yaygınlaşması ve ekonomiye sağladığı katkıyı artırması açısından çok önemli bir adım atıldı. Bu gibi gelişmelerin, 2018 yılında sigorta sektörüne yeni enstrümanlar kazandırarak, sektörün gelişimini hızlandıracağına inanıyoruz."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa