Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Hyundai NEXO’nun öncelikli hedefi Avrupa

Mehmet Emin AVCI 18.06.2018 09:22
Hyundai NEXO’nun öncelikli hedefi Avrupa

Hyundai, teknolojik yakıt hücreli yeni amiral gemisi NEXO ile adını duyurmaya devam ediyor. Avrupa pazarını fazlasıyla önemseyen Hyundai, bölgedeki hidrojen istasyonu altyapısını genişletmek için yepyeni stratejiler geliştirmeye de hazırlanıyor.

Hyundai, 2018 yılının başında Amerika Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) yeni teknolojilerini tanıtmış ve özellikle adını NEXO olarak verdiği yeni otomobiliyle de şov yaparak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Hyundai, daha sonra birçok pazarda NEXO modeliyle ön plana çıkmaya başladı ve çevrenin korunması adına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş oldu.

İlk hedef Almanya

NEXO’nun satışını ve payını özellikle Avrupa pazarında artırmayı hedefleyen Hyundai, bölgedeki yakıt ikmali yapılacak istasyonların yaygınlaşması için gerekli girişimleri yapmaya devam ediyor. Çünkü yakıt hücreli araçların satışının artması ve daha da yaygınlaşması adına dolum istasyonlarının genişletilmesi zorunlu. Ayrıca hidrojen yakıt hücreli araçlar, tamamen elektrikli modellere göre iki önemli avantaja sahip. Birincisi daha uzun bir sürüş mesafesi, ikincisi de daha kısa yakıt ikmali süresi.

Bu bağlamda Hyundai, Almanya'yı en umut verici pazarlardan biri olarak görüyor. Çünkü FCEV yakıt hücresi araçlar için ülke çapında 2025 yılına kadar 400 yakıt istasyonu kurulmuş olacak. Ayrıca ilerleyen yıllarda Fransa ve İsviçre'nin de etkili pazarlar olacağı bekleniyor.

Kore’de satışa başladı

Hyundai, anavatanı Güney Kore’de aracın satışına başladı ve ilk etapta 1061 adet NEXO ön siparişi aldı. Ayrıca aracın yaygınlaşması ve insanlar tarafından daha çok tercih edilmesine öncülük etmesi adına da kamuya özel teşvikli satışlar yapıldı. Araçlar, Ulsan ve Gwangju şehirlerindeki yerel yönetimlere yapılan özel törenlerle teslim edildi.

NEXO’nun en çok satılan modellerden biri olma iddiası yok ancak Hyundai'nin insanları çevreci araçlara doğru yönlendirme projesinde çok önemli bir yere sahip. Aynı zamanda, markanın otonom sürüş, üstün görüşlü kameralar, kör nokta monitörü de dahil olmak üzere birçok gelişmiş güvenlik ekipmanlarının bir araya geldiği bir teknoloji vitrini konumunda.

Önceki jenerasyonlara göre daha hafif ve daha ferah bir kabine sahip olan NEXO, Hyundai'nin büyümekte olan eko-araç portföyünün en son üyesi ve otomotiv sektöründeki en çeşitli güç aktarma organı dizilimine sahip CUV modellerden biri.

Hyundai'nin bu araçta sunduğu Kör Nokta İzleme Monitörü (BVM), yepyeni bir teknoloji. Aracın her iki yanına yerleştirilen kameralar, ana göstergeye yansıttıkları canlı görüntülerle her iki yöndeki şerit değişimlerinde sürücüleri uyarıyor. Sistem, geleneksel dikiz aynası tarafından görülemeyen alanları böylelikle aracın her iki yanındaki geniş açılı surround monitörlerle görmeyi sağlıyor. Aktif Şerit Takip Yardımcısı (LFA) da Hyundai adına yepyeni bir teknoloji. NEXO'da yerini alan bu son sistem, aracın şeritte hizlanmasına veya kalmasına yardımcı olmak için direksiyonu otomatik olarak ayarlıyor.

Uzaktan Kumandalı Park Asistanı RSPA ise NEXO'nun sürücülü veya sürücüsüz park etmesini sağlıyor. RSPA sistemi, sürücünün bir düğmeye dokunarak aracı olduğu yerden hareket ettirmesini sağlarken aynı zamanda en sıkışık yerlerde güvenle çıkış yapmasına da olanak tanıyor.

Etkileyici bir sürüş keyfi

Tucson FCEV’e göre daha hafif bir aktarma organına sahip olan NEXO, böylelikle yüzde 25 gibi daha etkili bir hızlanma performansı gösterebiliyor. Aynı zamanda 163 beygir güç üreterek çok verimli olan araç, yüzde 30 oranında daha uzun bir menzil sergiliyor. Maksimum olarak 395 Nm tork değeri sunan ve sadece beş dakika içinde deposunu tamamen doldurabilen NEXO, 0’dan 100 km/s hıza 9.5 saniyede çıkıyor. Ayrıca, 800 km menzie sahip olan NEXO, selefinden 169 km daha fazla yol kat edebiliyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa