Maliye & Muhasebe

Maliye & Muhasebe Haberleri

İSMMMO üyeleri Muhasebe Haftası'nda Taksim Meydanı'ndaydı

08.05.2018 22:06

Haber Merkezi - Mali müşavirler, 1-7 Mart 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Muhasebe Haftası nedeniyle İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bir araya geldi.  Hem ülke ekonomisinde yüklendikleri görev ve sorumluluklara hem de mesleğin geleceğine ilişkin görüşlerini dile getirdiler.  

Muhasebe Haftası nedeniyle Taksim’de bir açıklama gerçekleştiren İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yücel Akdemir, 28 yıldır Türkiye ekonomisine verdikleri katkılarla değer üreten bir mesleği yaptıklarını, çözüm üreten, farkındalık yaratan bir meslek mücadelesi sergilediklerini dile getirdi.

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan olaylara da değinen Akdemir, “Her türlü saldırının ve terörün karşısındayız. Gerek mesleğimizde gerekse ülkemizdeki sorunları ve çatışmaları; dayanışarak, bir arada durarak hep beraber çözdük. Toplum olarak birbirimize güvenle, sevgiyle ve hoşgörüyle bakabileceğimiz bir geleceği de hep birlikte hazırlayacağız. Ülkemizin sınır güvenliği için tehdit oluşturan terör unsurlarını ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan Afrin Operasyonu’nun başarıyla sonlanması, bölgeye ve ülkemize huzuru ve barışı getirmesi en büyük temennimizdir. Harekatta görev yapan askerlerimizin görevlerini tamamlayarak bir an önce ülkemize dönmesini umut ediyor, gazilere acil şifalar, şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” dedi.

Yaşanan olumsuzluklara karşı en büyük gücün mesleklerini onurlu bir şekilde sahiplenmekten geçtiğini belirten Yücel Akdemir, Türkiye’nin ekonomik düzeyde dünya ülkeleriyle yarışmasında mesleki üretimin en önemli çözüm olduğunu söyledi.

Geleceğin mesleğini yaratmak adına sorumluluklarının olduğunu belirten Akdemir, “Teknolojik gelişmeler biz mali müşavirleri değişime zorluyor. Mali İdare bu konuda gerekli çalışmalara başladı. E-beyannameden, e-ticarete kadar birçok konuda gelişmeler yaşandı.

Meslek mensupları günümüz koşullarına ayak uydurabilmek için hem kendilerini hem de mesleği dönüştürmek durumundadırlar. Muhasebe ve mali müşavirlik hizmetleri sunan ofisler geleceği görerek, sundukları hizmetleri vergi muhasebeciliğinin ötesinde çeşitlendirmek için teknolojiye ayak uydurmak zorundadır.

Mesleğimizdeki değişime ayak uydurmak adına bizlerde gerekli hazırlıklarımızı sonuna kadar yaptık. Odamız, teknolojik dönüşüme karşı merkezi bazda ve İstanbul’un bütün ilçelerinde eğitimler verdi. Gelişmelerle birlikte meslektaşlarımızın uygulamada zorlandıkları her türlü soruna anında cevap verdik ve meslektaşlarımız bu sürecin altından kalmasını bildi” diye konuştu.

Meslektaşlara odanın yaptığı çalışmalarla değer ve fayda yarattıklarının altını çizen Akdemir, gelişen konjonktürde meslek odaların bütünlüğüne sahip çıkılması gerektiğini, dünyada mesleki çalışmaların ve bu çalışmaların ortak bir güçle işlenmesinin insanlığa yararlı olacağı ifade etti.

Özellikle son dönemlerde Türkiye’de yaşanan olaylar ve gelişmelerle ilgili olarak meslek odalarına fazlasıyla ihtiyaç olduğunu söyleyen Akdemir, ‘’Yaşanan ekonomik krizlere, hukuksal ve demokratik hakların korunmasına kadar birçok konuda belirleyiciliği meslek odalarının yapacağı çalışmalar neticelendirecektir. 

Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının gelişmekte olan dünya ülkelerinde yürüttükleri kalkınma programları incelendiğinde, bu kuruluşların kalkınmada itici bir güç oldukları kabul gören bir düşüncedir.

Toplumdaki farklı çıkar gruplarını ortak bir amaç etrafında toplama işlevi üstlenen, devletin eksik kaldığı alanları dolduran, yerel ve ulusal kalkınmayı sağlayan meslek odalarının önemi oldukça büyüktür” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı